Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın vergi hamlesinden önce eski danışmanından hisse satışı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Perşembe günü açıkladığı, çelik ve alüminyumda gümrük vergisinin arttırılması yönündeki açıklamasının ardından tartışmalar devam ediyor. Bu hamle, Trump’ın “kazanılması kolay” diye tanımladığı yeni bir ticaret savaşının ilk adımı olarak görülüyor. Konuyla ilgili ortaya çıkan son bilgi ise, bu tartışmaları yeni ve çok daha dikkat çekici bir boyuta taşıdı. Washington Post’ta yer alan habere göre, Trump’ın eski resmi danışmanı Carl Icahn, Trump’ın çelik ithalatına %25 vergi getireceğini açıklamasından bir hafta önce, çelik sektörüyle ilişkili hisselerini sattı.

Trump’ın çelik sektöründe gümrük vergisini artıracağını açıklamasının ardından Dow Jones Endüstri Endeksi %1,7 düşerek (400 puan) 24.608 puan olmuştu. Ancak bu düşüşü fırsata çeviren bir yatırımcı olduğu ortaya çıktı. Bu isim milyarder yatırımcı ve Trump’ın resmi danışmanı Carl Icahn.

Washington Post’un haberine göre milyarder Icahn, 12 Şubat’ta vinç ve ekipman tedarikçisi Manitowoc Company’nin hisselerini satmaya başladı. Icahn hisselerini 32 ile 34 dolardan satarken, Trump’ın açıklamalarının ardından Cuma günü Manitowoc’un hisseleri yüzde 5.48 düşerek 26.37 dolara geriledi. Trump’ın açıklamaları sözünü ettiğimiz satılan hisselerin değerini altı milyon dolar düşürdü.

Bu konuyla ilgili bir başka bilgi ise Icahn’ın Ocak 2015’den beri Manitowoc hisselerinde herhangi bir işlem yapmadığı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.