Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arkeolog Prof. Muhibbe Darga hayatını kaybetti

Türkiye’nin önde gelen arkeologlarından 1921 doğumlu arkeolog aynı zamanda hititolog ve dilbilimci Muhibbe Darga hayatını kaybetti.

Muhibbe Darga kimdir?

1921 yılında İstanbul’da doğan 1939 yılında İstanbul Üniversitesi arkeoloji bölümüne giren Darga dönemin ünlü bilim adamlarıyla 1940’lı yıllarda Anadolu’da keşif gezilerine çıktı. 1943 yılında arkeoloji bölümünü bitiren Muhibbe Darga, İstanbul Üniversitesi Eski Önasya dilleri ve Kültürleri Bölümü’nde asistan oldu. Hitit hiyeroglifleri üzerinde araştırmalar yapan Darga, Prof. Helmut Theoder Bossert’in iki yıllık asistanlığını yaptı. 1947 yılında doktor unvanı alan Darga, 1965 yılında doçent ve 1973 yılında profesör oldu. Karatepe, Gedikli ve Değirmentepe kazılarına katılan Darga, Şemsiyetepe-Karakaya Baraj Havzası ve Şarhöyük kazılarına başkanlık etti. Darga bir çok kitap yazdı. Kitapları arasında en dikkat çeken 1976 yılında yazdığı “Eski Anadolu’da Kadın” adlı araştırmasıdır.

darga2
1947 Karatepe kazısı sırasında Prof. Muhibbe Dargan

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.