Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yolculardan mürettebata Başaran Holding’e ait düşen jette yaşamlarını yitirenler

Mina Başaran ve yedi arkadaşı bekarlığa veda partisi için Dubai’de bir araya gelmişlerdi.  Birleşik Arap Emirlikleri’nden İstanbul’a dönüş için Başaran Holding’e ait özel jetle yola çıkan Mina Başaran ve arkadaşları jetin düşmesi sonucu yaşamını yitirdi. Kazada 2’si mürettebat, 1’i hostes ve 8’i yolcu olmak üzere 11 kişi yaşamını yitirdiği bildirildi.

Mina Başaran, iş insanı Hüseyin Başaran’ın kızı ve Başaran Holding’in Yönetim Kurulu üyesiydi.  Murat Gezer ile ekim ayında, Soho House’da düzenlenen bir törenle nişanlanmıştı. Çift, 14 Nisan’da evlenmeyi planlıyordu.

minabaşaran

Jasmin Baruh Siloni İstanbul doğumlu. Hisar Okulları’nı bitirdikten sonra eğitimine Koç Üniversitesi’nde devam etti ve mücevher tasarımcısıydı. Siloni, uçaktaki iki hamile yolcudan biriydi.

jasmin baruh siloni

İstanbul doğumlu olan Liana Kalma, Saint Pulcherie Lisesi’ni bitirdikten sonra Koç Üniversitesi’nde İşletme okudu. Başlarda kendisi için tasarımlar yapan Kalma daha sonra arkadaşı olan Roys Elhadef ile tasarımlarını satışa sunma kararı aldı ve  “Lily and Rose” adlı internet şirketini kurdu.

lianakalma

Saint Benoit Lisesi’de okuyan Ayşe And, eğitimini Newyork Ackesman İnstitute’de devam etti. Türkiye’de klinik psikolog olarak çalışmaya başlayan And, 30 yaşındaydı ve nişanlıydı.

ayşe and

Bursa’da Toyota Akkoyunlu şirketinin sahibi olan Orhan Coşun’un kızı olan Zeynep Coşkun Mina Başaran’ın en yakın arkadaşlarındandı. Yeni nişanlanan Coşkun’un bu yaz düğünü olması planlanıyordu.

zeynep coşkun

İstanbul Üniversitesi’nde Moda Tasarımı bölümüne başlayan Burcu Urfalı eğitimini çift diploma ile, Fashion  İnsititute of Technology Newyork’ta tamamladı. Mezun olma projesiyle “Critic Award” almaya hak kazanan ilk Türk öğrenci olan Urfalı, İstanbul’a döndüğünde tasarımcı Hakan Yıldırım’la çalıştı. Daha sonra 2015 yılında “Bug Uniform” adında kendi şirketini kurdu. Uçak kazasında yaşamını yitiren Urfalı da hamile olan yolculardan biriydi.


burcuurfali

Sinem Akay İtalya’da moda eğitimi aldı. İstanbul doğumlu olan Akay, Saint Joseph Fransız Lisesi’ni bitirdi. Daha sonra İtalya’da moda üzerine eğitim veren Polimoda Firenze’de yüksek öğrenimini yapan Akay, moda ve giyim sektöründe çalışıyordu. sinemakay

İzmia Jewelry adlı şirketin sahibi olan Aslı İzmirli, Bilgi Üniversitesi Mezunu ve mücevher tasarımcısıydı.

asliizmirli

Başaran Holding’e ait düşen jetin kaptan pilotu Beril Gebeş’ti. Gebeş, Ayjet Uçuş Okulu’nu bitirip pilot lisansını aldıktan sonra bir süre serbest ticaret yapmış daha sonra pilotluğa yeniden başlamıştı. Türk Hava Yolları’nda çalışan Gebeş, daha sonra istifa edip Başaran Holding’e geçmişti.

beril gebeş

Uçağın ikinci pilotu olan Melike Kuvvet, Hava Kuvvetleri’nin ilk kadın pilotlarından biriydi. Kuvvet, AS532 Cougar tipi helikopterde uçmuş, mecburi hizmetinin ardından da özel sektöre geçmişti.

melikekuvvet1

 

Yaklaşık 10 yıl TAV Havalimanları yer hizmetlerinde çalışan Eda Uslu, bir süredir kardeşi Ela Uslu ile birlikte Başaran Holding bünyesinde kabin görevlisi olarak çalışmaktaydı. Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapılan uçuşta kardeşi Ela görevliydi. Eda Uslu, kardeşinin yerine uçakta görev almıştı.

eda uslu

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.