Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Daha önce bilinmeyen yüzlerce zeka geni bulundu

Bilim insanları insan zekasının DNA testleri sonuçları ölçülebileceğini belirtti. Edinburgh ve Harvard Üniversitelerinin ortak yaptığı çalışmada, bilim insanları beyin gücüne ait yeni yüzlerce DNA geni buldu.

Daha önce yapılan çalışmalar, insan zekasının % 50’si ile % 75’inin doğuştan geldiği ve kalan oranın sosyal ortamda şekillendiğini iddia ediyordu. Bu son yapılan çalışmada ise 240 bin kişinin genleri incelendi ve bilim insanları zekaya ilişkin daha önceki çalışmalarda bilinmeyen 500 gen bulduklarını ileri sürdü.

Bulunan bu genlerin aynı zamanda yaşam uzunluğu gibi faktörlerle de ilişki içerisinde olduğu belirlendi. Buna göre doğuştan zeka genlerine sahip olan insanlar daha uzun yaşıyorlar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.