Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “İttifak yasası referandumun gayrimeşru olduğunun kanıtıdır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Gazeteler kapatılabilir, milletvekilleri hapse atılabilir ama mutlaka bu ülkeye demokrasiyi ve huzuru getireceğiz.
Şimdi şeker fabrikalarını özelleştirmek istiyorlar. Size sözüm söz CHP iktidarında onları geri alıp köylüye yeniden vereceğim.

Geçen hafta grup toplantısında Gökhan Açıkkollu isimli öğretmeni anlatmıştım. 20 Temmuz öncesi ihraç ediliyor, öldükten sonra hainler mezarlığına gömülmeye çalışılıyor. Ben Açıkkollu’nun işkence ile öldürüldüğünü söyledim. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hemen “İşkence yapılmadı” diye cevap verdi.

Doktor Ömer Gergerlioğlu bunun üzerine şu açıklamayı yaptı: Adil raporları gördüm. Açıklamalar yanlış. Sırt, boyun ve kaburgalarındaki kırıklardan bahsedilmemiş.

Bir insanın durup duruken neden kaburgaları kırılsın? Benim açıklamamdan niye rahatsız oluyorsun? Avukat diyor ki: En az 15 kişiyi gördüm, işkence yapıyordu… Sen savcı olarak bu avukatı çağırıp niye sormuyorsun? Suçluysa yargılarsın, hapse atarsın. İşkence ne demek?

Uyuşturucu kullanma yaşı 10’a indi. 35 bin çocuk uyuşturucu tedavisi gördü. Uyuşturucu ile mücadele edeceğine gazetecilerle mücadele ediyorsun. Medya özgürlüğü bütün demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Gazeteci ne görüyorsa onu yazacaktır. Gazeteci gücü denetleyecektir.

Cumhuriyet çalışanları aylarca cevaevinde kaldılar. Akın Atalay 499 gündür cezaevinde. Yarın 500 gün olacak.  Akın Atalay yurtdışındaydı. Arandığını duyunca hemen Türkiye’ye geldi. Kaçacak diye gözaltına aldılar. Adam zaten yurtdışından geldi. Niye kaçsın, suçlu mu? Niçin? Kaptan gemiyi en son terk edermiş. Cumhuriyet gazetesi basının akademisidir. Cumhuriyet 12 Eylül’de de, 12 Mart’ta da aynı gözaltılarla, tutuklamalarla karşılaştı. Hiçkimse şunu unutmasın her Cumhuriyet çalışanı Uğur Mumcu’nun öğrencisidir, onun gibi onurlu ve dik dururlar.

Ahmet Altan, Mehmet Altan kimi öldürdüler? Ellerinde bomba mı vardı? Biz görüşü ne olursa olsun gazetecilerin özgür olmasını savunuruz.

“İttifak yasası referandumun gayrimeşru olduğunun kanıtıdır”

İttifak yasasını çıkardılar. Bu yasa teklifinin 7 özelliği var.

1- Haksız temsil artıyor, milli irade gasp ediliyor.
2-Baraj fiilen artarak devam ediyor. 12 Eylül yüzde 10 barajını getirmişti. 20 Temmuz darbecileri bunu savunuyor. İki baraj getiriyorlar, bir yüzde 10, bir yüzde 51.

3- Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı. Temsilde adalet ortadan kalkıyor.

4- Bu teklif seçim güvenliğini ortadan kaldıracak. Bu ne demektir, referandumda geçersiz olan mühürsüz oy pusulalarının şimdi geçerli olmasıdır. Bu teklif referandumun gayrımeşru olduğunun kanıtıdır.

5- Bu teklif aynı zamanda sopalı bir seçim hazırlığıdır.

6- Vali istediği sandığı istediği yere koyabilecek.

Masa başında milletvekili sayısını artıracağız diye düşünenleri sandığa gömeceğiz.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi

Şeker fabrikalırı zarar etmiyor, zarar ettiriliyor. Çalışmayan fabrika zaten zarar eder. 21 fabrikanın karı 103 milyon lira. Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi güçlü bir şirket. İSO 500 şirket sıralamasında 21’inci sırada. Geçen seneki net satışı 3 milyar 600 milyon lira. Yarattığı katma değer 3 milyar doları aşıyor. Şimdi bunları satacağız diyorlar. Nişasta bazlı şekere imkan sağlanacak. Yurtdışından mısır gelecek, Türkyi’de nişasta bazlı şeker yapacaklar.

Tüpraş, yüzde 100 yerli ve milliydi. Petkim, yüzde 100 yerli ve milliydi. Tekel yüzde 100 milli ve yerliydi. Yerli ve milli bankalarımız… Hepsi yabancılara satıldı. Yabancılara ve tefecilere çalışıyor bunlar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.