Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York Metropolitan Operası tacizle suçlanan orkestra şefi James Levine’in görevine son verdi

New York Metropolitan Operası (Met) taciz iddiaları üzerine, hakkında başlatmış olduğu soruşturma sürecinin bitmesinin ardından, 40 yıldan beri birlikte çalıştığı orkestra şefi James Levine’in görevine dün akşam son verdi.

Met, soruşturmadan elde edilen veriler hakkında yorum yapmadı, ancak 70 kişiyle görüşüldüğünü ve sürecin sonunda Levine’in kariyerlerinin başında olan ve üzerlerinde ağırlığı bulunan sanatçılara cinsel istismar ve tacizde bulunduğu yönünde sağlam deliller elde edildiğini belirtti. Operadan yapılan açıklamada, “Bu buluntular ışığında, Met’in Levine ile çalışmaya devam etmesinin uygunsuz ve imkansız olduğu sonucuna varılmıştır” denildi.

Levine tarafından tacize maruz kaldığını söyleyen kişilerden olan çelist James Lestock, pazartesi akşamı bir telefon mülakatında konuyla ilgili olarak, tacize maruz kalan kişilerin yıllardan beri içinde taşımış olduğunu ve Levine’in davranışlarının kamuoyunca öğrenilmesini yerinde bulduğunu söyledi.

Levine’in sözcüsü, Levine’in henüz konuyla ilgili bir yorumda bulunmadığını ifade etti. Levine, klasik müzik otoritelerince, ABD’li orkestra şefi Leonard Bernstein’den sonraki en büyük maestro olarak görülüyordu.

Soruşturma, geçen aralık ayında, New York Times’ta yayınlanan bir haberin ardından açılmıştı. Haberde, 4 müzisyenin, öğrencilikleri sırasında ve 18 yaşından küçükken, Levine tarafından cinsel istismara maruz kaldıkları yönündeki iddiaları yer almıştı. Levine, iddialarla ilgili olarak “Hayatımı bir zalim ve saldırgan olarak sürdürmedim” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.