Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AİHM’den Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkında hak ihlali kararı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Mehmet Altan ile Şahin Alpay’ın özgürlük ve güvenlik hakkı ile ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine hükmetti. Mahkeme ayrıca 21 bin 500 euro tazminat ödenmesini de kararlaştırdı.

AİHM aldığı kararla AYM’ye başvuru yolunu halen etkili bir iç hukuk yolu olarak değerlendirdi ve sekiz şikayetten ikisinde ihlal tespit etti. Karar, mahkemenin internet sitesinde İngilizce ve Fransızca olarak yayımlandı.

AYM, Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında hak ihlali kararı vermiş, ancak yerel mahkeme tutukluluk kararında direnerek, Altan ve Alpay’ı tahliye etmemişti. AİHM’in iki ismin dosyasını karara bağlayacak olması nedeniyle AYM, Alpay dosyasını yeniden öncelikli olarak ele almıştı. AYM’nin ikinci kez hak ihlali kararı sonrası yerel mahkeme 16 Mart’ta ev hapsiyle Alpay’ı tahliye etmişti.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.