Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: AYM, Şahin Alpay kararını Altan kardeşler için de almalı

Çanakkale Savaşı Gazi Mustafa Kemal’in bir dünya lideri olarak ortaya çıktığı savaştır. 18 Mart şehitler günü bütün camilerimizde hutbe var ama hutbelerin içinde Gazi Mustafa Kemal’in adı yok. (Salondan ‘Yuh’ sesleri yükseldi, Kılıçdaroğlu ‘Yuhlamayın’ dedi) Eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı Çanakkale Zaferi olmazdı. Şimdi Diyanet’e sormak isterim; Milli Kurtuluş Savaşı’nın liderini neden anmıyorsunuz? Bir fesli Kadir soytarısı var biliyorsunuz. Bu soytarıya Saray’daki zat gidiyor. Siz Atatürk’ü anmadığınızda bu soytarıyla aynı paralele düşüyorsunuz. Çanakkale’yi Atatürk’üz kabul etmek mümkün değildir. Umuyorum Diyanet İşleri Başkanlığı birilerinin etkisinde kalmaz. Geçmişte FETÖ’nün dini kullanarak neler yaptığını bliyoruz. Diyanet’in de bundan ders çıkarması lazım.

Şahin Alpay kararı

Geçtiğimiz hafta Şahin Alpay serbest bırakıldı. AYM kararıyla. Altanlar için niçin bir karar vermedi AYM? Onu da bekliyoruz. Bir yerde hukuksuzluk varsa onu düzeltmek yargının görevidir. Yargı bir yerlerden talimat alıyorsa o yargı değildir. Hitler Almanya’sının benzerini Türkiye’de yaşamak istemiyoruz.

Hakimlere tepki

Dün Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat bir toplantı yaptı. Hakim adayları geldiler kura çektiler. İçeri girerken bütün hakimler ayakta. Niye ayağa kalktınız? Bir partinin genel başkanı geldiğinde niye ayağa kalktınız? Zaten adalet diye bir şey kalmadı. Talimatla verilen karar adalet midir? Bekliyor Saray’dan nasıl talimat gelecek diye. Bu zat Saray’da konuşmuş, arada doğruları söylüyor, “Devletler ve milletler adalet üstünde yükselir veya adaletsizlik batağında boğulur. Mazlumun ahının arşı titrettiğini unutmayacağız” diyor. Ya hangi arş? Boğazı kesilen askerleri, ilacı verilmediği için ölenleri görmüyor musun sen? Bağımsız olsun yargı diyoruz. Adalet dağıtsın diyoruz. Ama onlar diyorlar ki ‘bize birisi talimat versin ona göre karar verelim.’

Şamil Tayyar’ın açıklamaları

2017’de şu açıklamayı yaptım: “FETÖ davaları için parası olan, dayısı olan çıkıyor.” AKP Milletvekili Şamil Tayyar ‘Gaziantep’te FETÖ borsası var,milyon dolarlar dönüyor’ diyor. Döner tabi niye dönmesin bastırır parayı tahliye olur.

Şeker fabrikalarının satılması

Bu iktidar artık çökmüştür. Hiç bir söylemi sağlıklı ve tutarlı değildir. Bunlar yetmiyor gibi Afrin’di terördü derken aradan şeker fabrikalarını nasıl satarız derdindeler. Niye satıyorsun şeker fabrikalarını? AK Parti’nin genel başkanı diyor ki ‘Bunlar zarar ediyor.’ Bunlar zarar etmiyor Recep bey sen zarar ettiriyorsun. Yavuz Sultan Köprüsü de zarar ediyor onu da sat. Saray’ın 13 günlük parasını versinler hiç bir zarar olmaz. Asıl batak Saray’da. Sat o Saray’ı. Sonra biz ‘Yerli ve milliyiz’ diyor. Sevsinler senin yerliliğini. Gayri millisin sen.

“Esnafa gelince kartal rantiyeye gelince kuzu”

Suriyelilere 30 milyar dolar harcadılar, nereye harcadınız bu parayı? O parayı da iç ettiler. Türk Telekom’un da borcu var. 4.5 milyar dolar borcu var. Esnafa gelince kartal, rantiyeye gelinci kuzu.

Neredeyse her evde bir işsiz var. Gençlerin işsizliği çok fazla. 24 milyon kişi iş aramak için Türkiye İş Bulma Kurumu’na başvuruyor. Zaman zaman işsizlik rakamları açıklanıyor, o açıkladıkları rakamların çoğu hayali. Ben size gerçek rakamları söylüyorum. Son bir kaç yılda bir avuç yabancıya ödedikleri faiz 149 milyar. Borç aldılar içeriden 689 milyar. Ben boşuna mi diyorum bunlar rantiyeci diye. Dünyanın kaynağını bir grup tefeciye ödüyorlar.

Bakan Tüfenkçi’ye Çiftlik Bank tepkisi: Ne biçim bakansın sen?

Çiftlik Bank kuruldu, adam kalkıyor hepsinin önünde Çiftlik Bank’ı kuruyor, 510 bin trilyonu tokatlıyor. Hükümet seyrediyor, SPK seyrediyor, AKP’nin Genel Başkanı seyrediyor, Başbakan seyrediyor. Parayı BDDK’dan alabilirsiniz. Diyor ki alınması gereken izini almaksızın banka adını ya da banka gibi katılım fonu kullandıkları izlenimi oluşturan kişiden 1 yıldan 4 yıla hapis ve kapatma cezası ile cezalandırılır. Bunların tamamını ver mehkemeye faizi ile birlikte paranı alırsın. Bakan diyor ki vatandaş biraz uyanık olsun. 77 bin kişi soyuluyor. ne biçim bakansın sen? Hiç kimse demiyor arkadaş sen bakan ünvanının kullanamazsın sen ya? Daha acısı var ya 11 tane daha var.Uruguay’dan inek getirebilirsin, öküz getirebilirsin ama bu tosuncuğu getiremezsin kardeşim”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.