Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nevin Yıldırım’dan yargıya: “Birazcık da olsun benim tarafımdan bakılmasını, kendilerini benim yerime koymalarını isterdim”

Dün avukatları aracılığıyla mektup yollayan Nevin Yıldırım kendisine ikinci kez verilen müebbet hapis cezası ile ilgili “Birazcık da olsun benim tarafımdan bakılmasını, kendilerini benim yerime koymalarını isterdim” dedi.

Kendisine 3 yıl boyunca tecavüz eden erkeği öldürdüğü için yargılanan Nevin Yıldırım, müebbet hapis cezası, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından bozulmasına rağmen, dün yerel mahkeme tarafından ikinci kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Dün Yıldırım’ın avukatları Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde ziyaretine gitti. Nevin Yıldırım avukatları aracılığıyla bir mektup yolladı. Yıldırım Mektubunda beş buçuk yıllık cezaevi sürecinin üç buçuk yılını hatırlamadığını söyledi. Kendisine mahkemede güldüğü için iyi hal indirimi uygulanmamasını ise şu sözlerle ifade etti: “Hakkımda yalan yanlış ifadeler verildiğinde, bu zor zamanlarda psikolojikman bazen kendime engel olamıyordum, bazen de farkında olmadan istem dışı gülüyordum” dedi.

Mektubunda kendisine silah zoruyla tecavüz eden erkeği öldürmek zorunda kalmasını da dile getiren Yıldırım şöyle devam etti: “Bana başka bir çıkış bırakmadı, dayanacak gücüm kalmamıştı. Dolmuşluğun patlamasıydı, bunu bir kurtuluş gibi gördüm o psikolojiyle. Artık tehditlerinin, iğrençliklerinin son olmasını, bitmesini istedim. Onu ne görmeye, ne duymaya dayanacak gücüm kalmamıştı. Ben kendimden geçmiştim.”

nevin mektup

Av. Deniz Bayram: “Nevin Yıldırım mücadelenin bitmediğinin farkında”

Nevin Yıldırım’ın avukatlarından Deniz Bayram, cezaevi ziyaretini ve dava sürecini medyascope.tv ‘ye anlattı. Nevin Yıldırım’ın moralinin yerinde olduğunu ve mücadelenin bitmediğinin farkında olduğunu söyleyen Av. Deniz Bayram dosyanın bir dedikodu yığını olduğunu ve Nevin Yıldırım lehine hiçbir delil toplanmadığını belirtti. Ayrıca iç hukuk yollarının tükenmesi halinde uluslararası hukuk yollarına ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceklerini söyledi.

Röportajın tamamı için :

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.