Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başbakan Yıldırım’dan AB’ye: “Türkiye’nin hırpalanmasına daha fazla rıza göstermeyiz”

Başbakan Binali Yıldırım AKp grup toplantısında konuştu. Yıldırım, toplantıda Avrupa Birliği ile ilişkileri şu sözlerle değerlendirdi:

‘’Önümüze çıkarılan engeller karşısında hayretimizi gizleyemiyoruz. Avrupa’nın güvenliğinin Türkiye’den geçtiğini biz Avrupalı dostlarımıza nedense anlatamadık. Türkiye’nin bu kadar hırpalanmasına daha fazla rıza gösteremeyiz. Samimiyetimize buram buram çıkar kokan çıkışlarla cevap verenleri sadece kınıyoruz.

Türkiye ekonomisinin hala zayıf olduğunu zannediyorlar. Büyümeyi sürdürecek, piyasayı canlandıracak, uzun dönemli yatırımı teşvik edecek bu çalışma ile ekonomimizdeki her türlü tereddütü tamamen ortadan kaldırmış olacacağız. Meclis’te kabul edilen yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik kanun çıktı. Vatandaşın devletle olan işlerini kolaylaştıracak bir çok hüküm var. Devletin vatandaşa verdiği hizmetleri elektronik ortama aktarmak, devlet kurumlarının kendi arasında yaptığı işlemleri e-Devlet kapısından yapma yönündeki çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Vatandaşın yaptığı hizmetin oranı yüzde 60 seviyesinde. Bu senenin sonunda tüm işlemleri devletin kapısına gitmeden yapabilir hale gelecek.’’

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.