Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP lideri Bahçeli: “AB Türkiye’ye karşı soğuk savaş stratejisiyle hareket etmektedir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP’nin TBMM Grup Toplantısı’nda partililere seslendi. Bahçeli, Varna’daki zirveyle ilgili açıklamalarda bulundu, AB’ye yönelik olarak sert sözler söyledi.

MHP lideri, “AB, Türkiye ile ilişkilerinde soğuk savaş stratejisi ile hareket etmektedir” açıklamasında bulundu.

Bahçeli, grup toplantısında Avrupa Birliği ile gerilen ilişkilere de genişçe yer verdi ve Avrupa Birliği’ni şu sözlerle eleştirdi:

Milletin kabul etmediği hiçbir ilişki ağının hiçbir irtibat ve ortaklığın elbette meşru olmadığını bilir ve buna inanırız. Adı ister AB, NATO, IMF, Dünya Bankası olsun sonuç değişmeyecektir. Avrupa Parlamentosu, 2017’de üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını adeta meydan okur gibi ilan etmiştir. Her seferinde karşımıza bariyerler dikmiştir. Sanal engeller çıkarmıştır. Türkiye onurlu ve omurgalı bir devlettir. Olmayacak bir duaya amin de demeyecektir. Varna’da başlayan zirve pek çok sıkıntının gölgesinde geçmiştir.

Doğu Akdeniz’de keşfedilen petrol ve doğalgaz bölgenin stratejik önemini daha da artırmıştır. Güney Kıbrıs harekete geçmişken buna alkış tutanlar konu Türkiye olunca kınama mesajları yayınlamaktan en küçük utanma hali göstermemişlerdir. Türkiye yasadışı faaliyet içindeymiş. AB’nin kınama mesajı bizim için yok hükmündedir. Kınasanız ne yazar, kınamasanız ne çıkar. AB hem Akdeniz’de hem Ege’de kategorik tarafgirliğini bütün ahlaki eksikliği ile göstermiştir. Çipras kaleyi boş zannetmiş olacak ki, bu zat Brüksel’deki AB zirvesi sonrası Türkiye’nin Ege’de sıcak temas yaratmak istediğini yüzü kızarmadan dile getirmiştir. Türkiye’ye aba altından sopa göstermeye cüret göstermiştir. Geçmişte nereye ve kimlerin göğsüne milli onurun kurşun sıktığını dünya alem bilmekte, denizin dibi bugünkü boş konuşanların dedeleri ile dolup taşmaktadır.

Türkiye yeniyetme bir devlet değildir. Akdeniz’i Türk gölü haline getiren tarihi irade henüz sönmemiştir. AB-Türkiye zirvesinde gümrük birliğinin güncellenmesi, vize serbestisi, 6 milyar avroluk yardımın yapılıp yapılmayacağı dahası terörle mücadelede etkin işbirliği mekanizmasının kurulup kurulmayacağı açıklığa kavuşacaktır. AB, Türkiye ile ilişkilerin soğuk savaş stratejisi ile hareket etmektedir. FETÖ’cü hainler, PKK’lılardan sonra Avrupalıların ikinci gözdesi haline gelmişlerdir. FETÖ’cü hainler için sığınak haline gelmiştir. Irkçılık ve soykırım geleneğinden gelen bazı Avrupa ülkeleri “Ermeni soykırımı” iddialarının peşinden koşmaktadır. Gerçekte AB üyelik kapısı Türkiye’ye sonuna kadar kapatılmıştır. AB üyeliği Türkiye için bir kimlik, varoluş sorunu değildir. Türkiye, AB’nin yörüngesinde kalacak uydu devlet değildir. Türkiye, AB’ye mecbur, muhtaç, mahkum değildir. Evli evine köylü köyüne gider Ankara tam bağımsızlıkla geleceğini kurar. Türkiye’ye hasta adam muamelesi yapanlar rezilliklerinde boğulacaktır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.