Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mısır’da devrik lider Mursi tıbbi destek verilmediği için ölüm riskiyle karşı karşıya

Mısır’da devrik lider Muhammed Mursi’nin, kendisine ilaç verilmediği için ölüm riskiyle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Mısır Devrim Konseyi Başkanı Dr. Maha Azzam Mursi’ye ilaç verilmemesinin bir tür işkence olduğunu ve sorumluluğun Mısır rejimine ait olduğunu belirtti. Mursi’nin diyabet ve hipertansiyonu olduğu biliniyor ve Kahire’deki Tora hapisanesinde tutuluyor. Daha önce Mursi mahkeme heyetinden tıbbi bakımla ilgili talepte bulunmuş ancak durumunda bir iyileştirme yapılmamıştı. Mısır’da rejim siyasi suçlulara tıbbi destek verilmemesini bir tür cezalandırma yöntemi olarak kullanıyor. Mısır’da şu an 60 bin siyasi tutuklu bulunuyor.

Muhammed Mursi 2013 yılında ordu tarafından devrilmiş ve o tarihten bu yana da hapiste bulunuyor. 2014 yılında Mısır Cumhurbaşkanı seçilen Abdel Fattah El-Sisi ise son olarak geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerde yüzde 90 oy alarak tekrar Cumhurbaşkanı seçildi. Ancak seçime katılım oranının yüzde 40’ta kaldığı ifade ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.