Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da otel odasının banyosunda, hukuk öğrencisinin şüpheli ölümü

Günlerdir yoğun bakımda olan üniversite öğrencisi genç kadın hayatını kaybetti. Ölümüyle ilgili şüpheler sürüyor.
İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Başak Alara Karademir, verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Hocası H.A.G’ün otel odasındaki banyosunda baygın halde bulunduktan sonra günlerce yoğun bakımda kalan genç kadının ölümü hakkında, ailesi ve avukatı kuvvetli suç şüphesi olduğunu belirtti.

Genç kadının ölümünün ardından geriye birçok soru işareti kaldı

Anlatılanlara göre Başak Alara Karademir, 22 Mart Perşembe günü okul gezisine katılarak Ankara’ya yola çıktı. Gezide öğrencilere eşlik etmek için iki öğretmen bulunuyordu. Bunlardan birisi Yrd. Doç. H.A.G, diğeri ise araştırma görevlisi Ali Erdoğan idi. Cumartesi günü İstanbul’a dönecek olan grup, Cuma günü sabah saatlerinde 1. ve 2. Meclis gezisini gerçekleştirdi. Gezinin ardından gece otelde, geziye katılanlardan birinin odasında toplanıldı. Bu toplanma sırasında Karademir ile H.A.G. arasında bir tartışma yaşandı. H.A.G. odayı terk ederek kendi odasına giderken, arkadaşlarının ifadesine göre Karademir özür dilemek için hocasının peşinden gitti.

alara

“Kendini banyoya kilitleyip orada intihar etti”

Otelin resepsiyon görevlilerinin iddialarına göre, bir süre sonra çevre odalardan H.A.G’ün odasına dair “gürültü” şikayeti geldi. Resepsiyon görevlileri kontrol etmek için odaya çıktıklarında gürültünün devam ettiğini duydu ancak kapı açılmadı.
Bunun ardından gece saat 4’te H.A.G. lobiye indi ve Karademir’in bir saate yakın bir süredir kendisini banyoya kilitlediğini ve intihar edeceğini söylediğini iddia etti. Polis ve sağlık görevlilerinin gelmesinin ardından Alara baygın bir şekilde otel odasından çıkarılıp hastaneye götürüldü.
Karademir’in dayısı Gencer Gündüz’ün iddiasına göre olayın yaşandığı banyoda malzemeler sağlam ve yerden yüksek olmamasına rağmen etrafta hiçbir çırpınma izi yok.

H.A.G. adli kontrol şartıyla serbest

Karademir ailesinin avukatı Aslan Abid Uğuz “Cinsel saldırı ve olayın şüpheli olması” gerekçesiyle tutuklama talebinde bulunmasına rağmen H.A.G. Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
H.A.G ifadesinde Karademir ile iki yıllık ilişkisi olduğunu ve Karademir’in kendisini, terk edilirse intihar edeceği yönünde tehdit ettiğini iddia etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.