Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’nın Toulouse kenti ayakta: 5 gözaltı daha

Fransa’nın Toulouse kentinde, gözaltındaki bir tutuklunun ölümünün ardından patlak veren şiddet olayları üçüncü gününde. AFP’nin duyurduğuna göre şehrin güney banliyösündeki Mirail mahallesinde dün gece çıkan olaylarda polis beş kişi gözaltına alırken, mahallenin bağlı olduğu Haute-Garonne bölgesi valisine göre pek çok araç ve çöp konteyneri yakıldı.

Vali Pasca Mailhos verdiği demeçte, bir önceki gece çıkan olayların ‘öncekilere göre düşük yoğunlukta seyrettiğini’, bununla birlikte Reynerie ve Bagatelle mahallelerinde, emniyet güçlerini ve araçları hedef alan tekil şiddet olaylarının gerçekleştiğini söyledi. AFP yakılan araç sayısının sekiz olduğunu bildirdi.

“Mirail’de durumun vahamet kesbettiğini” söyleyen Mailhos, önümüzdeki günlerde, olayların büyümesinin önüne geçilmesi adına emniyet güçlerinin sayısının arttırılacağını açıkladı.

Olaylar, Toulouse’un güneyindeki Seysses’te bir hapishanede tutuklu bulunan Mirail’li bir gencin geçen pazar günü gözaltında ölümünün ardından gerçekleşmişti. Gencin ölümünden gardiyanların sorumlu olduğu yönündeki söylentilerin ardından bölgede yüzlerce gencin katıldığı protestolar yapılmış, protestocular ve emniyet güçleri arasında çatışmalar yaşanmış, pazartesiyi salıya bağlayan gecede çıkan olayların ardından, 6’sı 18 yaşın altında olmak üzere 18 kişi şiddet olaylarına karıştığı gerekçesiyle sorgulanmıştı. Öte yandan yine Toulouse kentinde, kimlik kontrolü sırasında burkasını çıkarmayı reddeden bir kadının polis tarafından tartaklanmasının görüntülerinin sosyal medyaya düşmesi de  eylemleri şiddetlendirdi.

Mirail bölgesindeki dev sitelerde, çoğunluğu göçmenlerden oluşan 40.000’e yakın kişi yaşıyor. İşsizliğin en büyük sorun olduğu bu sitelerde uyuşturucu kaçakçılığı ve çetecilik hayli yaygın durumda.

içine

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.