Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya ve Avusturya’dan erken hamle: Kampanya yok, liderler görüşmesi de seçimden sonra

Avusturya Hükümeti, Türkiye’den gelen politikacıların 24 Haziran erken seçimi için Avusturya’da kampanya yapmasını yasakladı. Kararı duyuran Başbakan Sebastian Kurz, Türkiye’nin kampanyalar kanalıyla yaptığı “müdahalelere” izin verilmeyeceğini açıkladı.

Almanya’da da kampanya yapılamayacak

Türkiye’den gelen politikacılar için kampanya yasağı Almanya’da da geçerli olacak. Almanya Dışişleri Bakanlığı, 16 Nisan Referandumu öncesinde Türkiye ile yaşanan “miting krizi” sonucunda yabancı liderlerin ülkelerindeki seçim veya oylamalardan önceki üç ay içinde Almanya’da kampanya yapmasını yasaklayan bir karar almıştı. Spiegel Online’ın haberine göre Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü kararın halen geçerli olduğunu bildirdi. Dolayısıyla 24 Haziran’a üç aydan az süre olması sebebiyle, Türkiye’den gelen politikacıların Almanya’da kampanya yapması mümkün olmayacak.

Steinmeier – Erdoğan görüşmesi de seçimden sonra

Yine Spiegel Online’ın haberine göre Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de daha önce Berlin’e davet ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmeyi de 24 Haziran seçimlerinden sonraya ertelemeye karar verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.