Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mülkiyeliler Birliği yeni yönetimi ile söyleşi: “Yan yana olabilmek sadece gülebilmek dahi önemli”

Yayına hazırlayanlar: Özgür Özdemir & Gülçin Karabağ

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunlar Derneği (Mülkiyeliler Birliği) 25 Mart tarihinde yeni yönetimini seçti.  Mevcut yönetimin başkanı Erdal Eren, 752; “Yetiştik Çünkü Biz” ekibinden Dinçer Demirkent, 802 oy aldı. Geçtiğimiz yıl ekim ayında “Yetiştik Çünkü Biz” ismiyle bir grup Mülkiyeli yönetime aday olduğunu duyurmuştu. Ocak ayında “Önce Mülkiye” ve “Yetiştik Çünkü Biz”  olmak üzere iki ekip seçim sürecine girmişti.

Seçim günü neler yaşandı, yönetimde ilk ay hafta nasıl geçti?  İcraatlara başlandı mı? Mülkiyeliler Birliği yalnızca bir mezunlar derneği midir, bir geleneği mi temsil eder ve gücünü nereden alır? İnsan Hakları Merkezi, Emek Araştırmaları Merkezi, hukuk destek birimi neler yapacak?

Medyascope.tv olarak Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Dinçer Demirkent, Mülkiyeliler Birliği ikinci başkanı Pınar Ecevitoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Evrim Can İflazoğlu ile konuştuk.

Görüşmede seçim günü atmosferinden bahseden Mülkiyeliler Birliği yeni yönetiminden akademisyenler seçime ilginin çok fazla olmasında Ankara Üniversitesi’ndeki tasfiye sürecinin de etkisinin olduğunu ve Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilen hocaların seçim zaferlerini kendi zaferleri gibi de gördüklerini belirtti.

Mülkiyeliler Birliği’nin söz üretebilen bir demokratik kitle örgütü olması için çalışmalara hızla başladıklarını belirten akademisyenler ülkenin sorunlarına dair olarak araştırma merkezlerinin çalışmalarına ivedilikle ve öncelikle başlayacağını da ifade etti.

Dinçer Demirkent, 1980’lerde entelektüellerin, aydınların, akademisyenlerin Mülkiyeliler Birliği’nde soluk aldıklarını ve tekrar o ruhu yakalayabilme iddiasıyla yönetimde olacaklarını söyledi. Demirkent, içerisinde bulunduğumuz dönemde yan yana birlikte olabilmenin, sadece gülebilmenin dahi önemli olduğunu vurguladı. Mülkiyeliler Birliği’nin geleneğinden de bahsedilen görüşmede, Demirkent 1980’lerde “Aydınlar Dilekçesi”nin dahi Mülkiyeliler Birliği binasında imzalandığı ifade etti.

Pınar Ecevitoğlu, Mülkiyeliler Birliği’nin yalnızca bir sosyal tesis ya da bir mezunlar derneği olmadığını vurgulayarak kendisini demokratik kitle örgütü niteliğinde tanımlayan bir Mülkiyeliler Birliği’nin toplumun her kesiminden insanın yalnızlaştığı böylesi bir dönemde bu yalnızlık hissine de bir cevap olabileceğini ifade etti. Ecevitoğlu ayrıca, Mülkiyeliler Birliği’nin etkinlikleri ve mekân kullanımıyla öğrenciler için de çekici hale getirilmesinin hedeflendiği vurguladı.

Mülkiyeliler Birliği’nin hukuk destek biriminin yeni mezun öğrencilerin kamudaki iş başvuruları sürecinde yaşadıkları hak ihlallerinde onlara destek olacağı belirtildi.

Toplumsal cinsiyet araştırmaları merkezinin de hızla çalışmalarına başlayacağı ve ayrıca bizzat Mülkiyeliler Birliği’nde mekânın toplumsal cinsiyet eşitliğine uygun bir biçimde organize edilerek mekânların eril görünümlerinden kurtulmasının amaçlandığı belirtildi.

Geçtiğimiz çarşamba günü Mülkiyeliler Birliği yeni yönetimi “Mülkiye’nin Bugünü ve Yarını” başlıklı ilk çarşamba söyleşisini gerçekleştirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.