Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ermenistan’da muhalif Paşinyan gözaltına alınıp serbest bırakıldı, Başbakan Sarkisyan karşıtı protestolara askerler de katıldı

Ermenistan’da eski devlet başkanı Serj Sarkisyan’ın başbakan seçilmesine tepkiler sürüyor. Sokaktaki on binlerce kişi, Sarkisyan’ın istifasını istiyor.

Nisan ayında başbakan Sarkisyan, muhalefet lideri Nikol Paşinyan ile bir araya geldi. Paşinyan, Sarkisyan’dan istifa etmesini isteyince, Sarkisyan görüşmeyi terk etti. Görüşmenin ardından Erivan sokakları tekrar karışırken, iki muhalif milletvekili ile birlikte Nikol Paşinyan gözaltına alındı. 200’den fazla gösterici de gözaltına alındı. Paşinyan bir süre sonra serbest bırakıldı.

,iVeuJG3if0q22VWmRehdIA

Sarkisyan “itidal” çağrısı yapsa da, 16 Nisan’dan beri devam eden gösteriler durmadı. Erivan’da lidersiz devam eden protestolara bugün asker üniformalı yüzlerce kişi katıldı. Ermenistan Savunma Bakanlığı, göstericiler arasında askerler olduğunu doğruladı ve bu askerlerin sert yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı yönünde açıklama yaptı.

son-dakika-ermenistan-karisti-askerler-de-sokakta--11306042

Ermenistan’da iki dönem devlet başkanlığı görevini yürüten Sarkisyan, 17 Nisan’da başbakan seçildi. Sarkisyan’ın başbakanlığına karşı protestolar 16 Haziran’dan beri devam ediyor. Göstericiler, Sarkisyan’ın görevi bırakmasını istiyor.

Ermenistan’da Sarkisyan’la ilgili protestolar yeni değil. Sarkisyan 2008 yılında cumhurbaşkanı seçildiğinde, seçimde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla protestolar düzenlenmişti.

son-dakika-ermenistan-karisti-askerler-de-sokakta--11306088

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.