Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başkan Trump’ın ev sahibi olduğu ilk resmi devlet ziyareti Fransız lider Macron’dan

“Ülkesini eski ihtişamına kavuşturmak isteyen tek lider ABD Başkanı Donald Trump değil. Washington’a ziyarete gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da aynısını yapmak istiyor. Macron’un Trump ile bir arada poz vermek istemesinin sebebi de bu nitekim.”

Fransa lideri Macron’un Beyaz Saray ziyaretine ilişkin CNN’in yorumu böyle. Trump’ın göreve gelmesinden bu yana ABD’ye ilk devlet ziyaretini gerçekleştiren lider olan Macron’un hedefi, Elysée sarayından yapılan açıklamaya göre, ikilinin “güvene dayalı, yakın ve yoğun ilişkilerini” derinleştirmek.

ABD’nin son Suriye bombardımanında Trump’ın en yakın müttefiki olarak görünmeyi başaron Macron, ABD Başkanı’nı bu ülkede kalmaya ikna ettiğini ileri sürmüş, bu açıklama Beyaz Saray tarafından yalanlanmıştı. Macron’un bu kez de Trump’ı İran’la nükleer anlaşmayı bozmaması için ikna etmeye çalışması bekleniyor.

Bugün bir basın toplantısı da düzenleyecek olan ikilinin, dün, ziyaretin ilk gününde Beyaz Saray’ın bahçesinde eşleri ile birlikte verdiği fotoğraflar, “film karesinden çıkmış gibi”, “ağaç dikmekten ziyade ceset gömer gibi”, “eşleri o topuklarla çimde nasıl yürüdü acaba” vb. yorumlarla sosyal medyada çok konuşuldu:

 

 

https://twitter.com/ManInTheHoody/status/988582573390446593

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.