Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin ardından Körfez ülkeleri de Hizbullah’ın lider kadrosuna yaptırım kararı aldı

Nükleer anlaşmadan çekildikten sonra İran’a yönelik baskıları artıran Amerika Birleşik Devletleri’ne Körfez ülkelerinden destek var: Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Umman’dan oluşan Terörün Finansmanı ve Hedeflenmesi Merkezi (TFTC) teröre destek verdikleri gerekçesiyle Hizbullah’ın lider kadrosuna yönelik yaptırım kararı aldı. Bir yıl önce ABD ve Suudi Arabistan’ın eşbaşkanlığında kurulan TFTC,

Hizbullah’ın Şura Konseyi üyeleri Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Muhammed Yezbek, Hüseyin Halil ve İbrahim Emin es-Seyyid’i terör listesine aldı. Hizbullah’ın “küresel bir terör örgütü” olmakla suçlandığı, ABD Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Hizbullah’a destek verdikleri gerekçesiyle Talal Hamiyye, Ali Yusuf Şerara, Haşim Seyfeddin, Adham Tabaja ve Hüseyin İbrahimi adlı beş kişi ile Mahir Ticaret, Spectrum Group ve El-İnma Grup adlı şirketlerin de terör listesine eklendiği belirtildi.

Buna göre, daha önce ABD tarafından da terör listesine alınan bu kişi ve kuruluşların TFTC üyesi ülkelerdeki mal varlıkları dondurulacak. Bu adımla İran ve Hizbullah’ın bölgedeki nüfuzunu kırmayı hedeflediklerini söyleyen ABD Hazine Bakanı Steven T. Munchin, “Hizbullah ve destekçisi İran Devrim Muhafızları”nı “Suriye’deki insani acıları uzatmakla, Irak ve Yemen’de şiddeti tırmandırmakla ve Lübnan devleti ile halkını tehlikeye atarak tüm Ortadoğu’yu istikrarsızlaştırmak”la suçladı.

Hafta başında ABD İran Merkez Bankası Başkanı’nı da Devrim Muhafızlarına milyonlarca dolarlık yardımda bulunduğu gerekçesiyle yaptırım listesine almıştı. ABD, İran Merkez Bankası’nın Irak’taki bir banka üzerinden Hizbullah’a yüz milyonlarca dolar aktardığını iddia ediyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.