Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Malili örümcek adam: Paris’te kaçak bir göçmen hayatını riske atarak balkondaki çocuğu kurtardı

Paris’te belgeleri olmadan Fransa’da yaşayan Malili bir genç, Mamoudou Gassama, balkon demirliklerinde mahsur kalan küçük bir çocuğu merdiven çıkarcasına tırmarak kurtardı. Videoda gencin apartmanın katlarını kendi hayatını riske atarak çıktığı görülüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=zt6Nerktik8

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ise bu gencin ‘kocaman bir aferin’ hak ettiğini belirtti. Anne Hidalgo ayrıca Gassama’yı arayıp tebrik ettiğini ve onunla tanışmaktan büyük bir memnuiyet duyduğunu da ekledi. Hidalgo aynı zamanda Gassama’nın geçtiğimiz Eylül’de daha iyi bir yaşam kurmak için Fransa’ya geldiğini söylediğini aktardı. Gencin bu davranışının kahramanca olduğunu ve Paris Belediyesi’nin Gassama’nın Fransa’da kalıp hayatını kurması için destek olacağını belirttiğini de ekledi.

Paris Belediyesinde konuttan sorumlu Ian Brossat ise attığı tweette genç Malili’nin örnek davranışını her gün işi gücü göçmenleri aşağılamak olanların dikkatine sunuyorum dedi.

 

Gassama’nın davranışı Fransa’da sosyal medyada büyük yankı yaratırken, onunla ilgili en çok ‘Örümcek Adam’ yorumları yapıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.