Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Portekiz meclisinden ötanazi yasasına ret

Portekiz parlamentosu, ötanazinin yasallaştırılmasını öngören tasarıyı reddetti.

230 sandalyeli parlamentoda, ötanaziyi yasallaştırmayı öngören yasa tasarısı 110 evet oyuna karşı 115 hayır oyuyla reddedildi. Dört oy ise çekimser kaldı. Merkez soldaki Sosyalist Parti hükümeti, belli koşullar altında ötanazinin yasal olmasını savunuyordu.

portekiz iç foto

Muhafazakar Katolik kültürün baskın olduğu Portekiz’de ötanazi, toplumu ikiye bölen bir gündem maddesi. Sol eğilimli partiler konuyla ilgili duruşlarında Katolik Kilisesi’yle sıkça ters düşüyor.

Oylamadan önce başkent Lizbon’da bir araya gelen kürtaj karşıtı gruplar, “Hayata evet, ötanaziye hayır” sloganları atarak “Ötanazi yaşlı sömürüsüdür” yazılı pankartlar taşıdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.