Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Audi CEO’su Rupert Stadler “dizel skandalı” sebebiyle gözaltına alındı

Vokswagen grubunun lüks otomobil kollarından biri olan Audi’nin CEO’su Rupert Stadler gözaltına alındı. Stadler dizel skandalı soruşturması kapsamında şu ana kadar tutuklanan en yetkili isim oldu. Volkswagen sözcüsü haberi doğruladı ancak soruşturmanın sürdürülmesi sebebiyle konu ile ilgili daha fazla bilgi veremeyeceğini söyledi. Alman otomotiv sektörünü uzun süredir sarsan dizel araçların emisyon değerlerinin gerçek değerlerden düşük gösterilmesi ile ilgili soruşturma kapsamında aralarında Stadler’in de bulunduğu 20 kişinin gözaltına alınabileceği, geçtiğimiz hafta Alman basınında yer almıştı.

Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre, Audi CEO’su, Volkswagen tepe yöneticileri, Audi çalışanları ve kurum avukatlarları ile dizel skandalı soruşturması ile ilgili konuları görüşmek üzere toplantıya girmesine saatler kala göz altına alınmış. Soruşturmayı yürüten savcılar, Audi CEO’sunun delilleri karatabileceği şüphesi ile gözaltına alındığını açıkladılar. Volkswagen 2015 yılında 11 milyon aracın dizel emisyon limitlerinin üzerinde kirlilik yarattığını kabul etmiş, soruşturma daha sonra diğer Alman otomotiv markalarına uzanmıştı. Volkswagen grubu ABD’de 25 Milyon $ cezayı ödemeyi kabul etmişti.

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.