Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Melania Trump eşinin göçmen politikasına kafa tuttu: “ABD kalple yönetilmeli”

Amerika Birleşik Devletleri’nde “First Lady” Melania Trump, eşi Donald Trump’ın hararetle savunup hayata geçirdiği, “yasadışı göçe karşı sıfır hoşgörü” politikası aleyhinde açıklama yaptı. Melania Trump, sözcüsü aracılığıyla yayınladığı açıklamada Meksika sınırında “çocukların ailelerinden ayrılmak zorunda kalışını görmekten nefret ettiğini” ve kanunlara riayet edilen buna mukabil “kalple yönetilen bir ülke” olmak gerektiğine inandığını söyledi. Resmi verilere göre, yasadışı yöntemlerle ülkeye giren Meksikalıların gözaltına alınarak haklarında yasal işlem başlatılacağının açıklanmasından bu yana, son altı hafta içinde 2000 göçmen çocuk ailesinden ayrılmak zorunda kaldı. ABD yasaları ülkeye yasadışı girdiği tespit edilen çocuklar hakkında hukuki işlem yapılmasına izin vermiyor. Meksika sınırında yakalanan ebeveynler hapse gönderilirken beraberlerindeki çocuklar sınırda çeşitli merkezlerde tutuluyor. “Sıfır hoşgörü” politikasının yürürlüğe girmesinden önce ise, aynı durumdaki aileler birlikte sınır dışı ediliyorlardı.

çocuk ayrılık

Donald Trump tepkiler üzerine topu Kongre’ye attı

Melania Trump’ın sözüsü Stephanie Grisham, First Lady’nin Kongre’de politikaya karşı olanlarla savunanların bir araya gelip başarılı bir göç politikasını birlikte oluşturmalarını ümit ettiğine inandığını da belirtti. Melania Trump’ın açıklaması, Amerikan basınında ailelerinden ayrılan çocukların Teksas’taki bir merkezde metal kafeslerde tutulduğuna dair haberleri izliyor. İlginçtir, Başkan Donald Trump da kamuoyundaki tepkiler üzerine Cumartesi günü ebeveynlerle çocuklarının ayrılmasını istemediğini sosyal medya aracılığıyla duyurmuş ama topu Kongre’ye atmıştı. ABD Başkanı, twitter’da “Demokratlar Cumhuriyetçi meslektaşlarıyla bir araya gelip, sınır güvenliği konusunda bir şeyler yapmalı. Seçimden sonrasını beklemeyin çünkü kaybedeceksiniz!” yazmıştı.

Eski First Lady Laura Bush: Uygulama zalimce ve gayri ahlakî

Fakat bu gözaltı furyası, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions tarafından başlatıldı ve uygulamaya son verilmesi için de Kongre’nin karar alması gerekmiyor. Uygulama Cumhuriyetçi Parti’den politikacıların da eleştirisine neden olurken, Meksika sınırındaki Teksas eyaletinde yaşayan, eski ABD Başkanı George W. Bush’un eşi Laura Bush da Washington Post’ta yayımlanan görüş yazısında, “Uluslararası sınırlarımızı güçlendirme ve koruma çabasını takdirle karşılıyorum, ancak bu sıfır hoşgörü politikası zalimce. Gayri ahlaki. Ve kalbimi kırıyor” ifadesini kullanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.