Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti: “Millet İttifakı Tutum Belgesi’nde ‘parlamenter sistem’ vurgusunun bulunmaması konusunu bize sormayın”

İYİ Parti “Millet İttifakı” içinde yer alan partilerce oluşturulan komisyonca açıklanan metinde “parlamenter sistem” vurgusunun bulunmamasının kendilerine sorulmamasını istedi. Partinin Twitter hesabından İYİ Parti Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Aytun Çıray imzalı yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Biz, İYİ Parti olarak ve Cumhurbaşkanı Adayımız ve Sayın Genel Başkanımız tarafından seçmenlerimize verdiğimiz sözün arkasında durmaktayız. ‘İyileştirilmiş Parlamenter Sistem’e dönüş için kararlılığımız, bu süreçteki tüm kurumsal belgelerimizde Partimizi bağlayıcı olarak bulunmaktadır. Komisyon görüşmelerinde de tavrımızı bu yönde koyduk. Kamuoyuyla paylaşılan ‘Millet İttifakı Tutum Belgesi’nde ‘parlamenter sistem’ vurgusunun bulunmaması konusu ile ilgili, süreci kararlılıkla başlatan Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Meral Akşener’in değil, konunun diğer muhataplarının bilgisine başvurulmasının daha doğru olacağını düşünmekteyiz”

Ekran Resmi 2018-06-21 22.45.29

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.