Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, Trump-Putin zirvesine hazırlık için Moskova’da

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya lideri Vladimir Putin arasında ikili zirve hazırlıkları için bugün (27 Haziran) Moskova’da temaslarda bulunuyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşeceği, bir ihtimal Putin tarafından da kabul edileceği bildirilen Bolton’ın Türkiye saatiyle 18.30’da bir basın toplantısı yaparak, zirveye ilişkin yer ve tarih bildirmesi bekleniyor.

Washington Post gazetesi diplomasi muhabiri Karen DeYoung, Avrupalı müttefiklerin Trump’ın Putin ile 11-12 Temmuz’daki Nato zirvesinden sonra görüşmesini istediğini, zira Rusya’ya taviz verilmesinden endişe ettiklerini yazdı. Ajanslar ise, Trump’ın Nato toplantısından sonra 13 Temmuz’da İngiltere’yi ziyaret edeceğini ve mevkidaşı ile hemen ertesinde görüşebileceğini, ancak Putin’in Dünya Kupası’nın biteceği 15 Temmuz’a kadar ülkeden ayrılmak istemediğini yazıyor. Mart ayındaki seçim zaferinden sonra Trump Putin’i telefonla arayarak kutlamış, ve kendisiyle en kısa sürede biraraya gelmek istediğini duyurmuştu.

Washington-Moskova ilişkileri Soğuk Savaş dönemini aratmayacak ölçüde gergin. Suriye ve Ukrayna’daki gelişmeler ve ABD’nin İran’a yönelik pozisyonu ile Rusya’nın 2016 Amerikan Başkanlık yarışına müdahale ettiği ve Mart ayında da İngiltere’de eski bir Rus ajanın zehirlenmesinde parmağı olduğu iddiaları iki ülke ilişkilerini geren başlıca konular.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.