Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amazon, internet eczanesi PillPack’i alarak ilaç sektörüne giriyor

E-ticaret devi Amazon, internet eczanesi PillPack adlı şirketi satın alacağını duyurdu.

Amazon’dan yapılan açıklamada, reçeteli tüketicilere günlük ilaç teslimatı yapan PillPack’i satın alma anlaşmasının bu yılın ikinci çeyreğinde tamamlanmasının beklendiği belirtilirken, anlaşmanın tutarıyla ilgili bir bilgi ise paylaşılmadı.
Amazon’un ilaç sektörüne girişini PillPack’i satın alarak yapması sektörde büyük yankı yarattı. Walgreen gibi 530 bin çalışanı olan sağlık sektöründeki diğer şirketlerle karşılaştırıldığında, 1000 kişilik ekibiyle oldukça küçük bir şirket olarak göze çarpan PillPack hamlesini Amazon’un CEO’su Jeff Wilke, “PillPack’in oldukça tecrübeli ve vizyoner bir ekibi var. Teknolojiye odaklılar ve müşterilerinin hayatlarını geliştiriyorlar. Biz de insanlara zaman kazandırarak, yaşamlarını basitleştirerek ve sağlıklı hissetmelerini sağlayarak onlara yardımcı olmak istiyoruz” ifadeleriyle açıkladı.
Amazon’un PillPack hamlesi oldukça yeni olmasına karşın, borsada çarpıcı değişimler gözlendi. Amazon’un New York borsasında işlem gören hisseleri TSİ 17.05’de yüzde 0,8 primle işlem görürken, ABD’li eczane zincirlerinin hisselerinde büyük kayıplar görüldü.
Ülkenin en büyük eczane zinciri olan CVS’in hisseleri aynı saatte yüzde 9,3 kayıp gösterirken, Walgreens Boots Alliance hisseleri yüzde 10,5 ve Rite Aid hisseleri yüzde 9,9 düşüş kaydetti.
Amazon’un ilaç ticaretine girmek istediği ancak ilaç lisansı alma konusunda problemler yaşadığı daha önce uzmanlar tarafından yazılmıştı. Amerika’nın 50 eyaletinde de ilaç teslimatı yapma lisansına sahip PillPack’i satın alarak Amazon bu sorununu çözmüş oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.