Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zaman gazetesi eski yazarları hakkında karar verildi

Zaman gazetesi davası olarak bilinen, 4’ü tutuklu 11 gazetecinin yargılandığı davada karar açıklandı. Davada Ali Bulaç, Şahin Alpay, Mümtaz’er Türköne, Ahmet Turan Alkan ve Mustafa Ünal hakkında hapis cezası kararı verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşması görülen Zaman gazetesi davasında, eski yazarlar Ali Bulaç, Şahin Alpay ve Ahmet Turan Alkan, “silahlı terör örgütünü üye olmak” gerekçesiyle 8 yıl 9’ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Ahmet Turan Alkan’ın da tahliyesine karar verildi. Bulaç ve Alpay daha önce tahliye edilmişti.

Mümtaz’er Türköne ve Mustafa Ünal’a 10,5 yıl hapis cezası verildi. İbrahim Karayeğen ise 9 yıl hapis cezası aldı.

Davada diğer sanıklar Mehmet Özdemir, Nuriye Ural, İhsan Duran Dağı, Lalezer Sarıibrahimoğlu ve Orhan Kemal Cengiz beraat etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.