Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Son KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Ayşen Uysal: “İhraç listelerinin üniversitelerde hazırlandığı çok net”

Son KHK ile 199 akademisyen ile üniversitelerden 52 idari personel ihraç edildi. İhraç edilenler arasında barış akademisyenleri de bulunuyor. Son KHK ile ihraç edilen akademisyen Prof. Dr. Ayşen Uysal, “Amaçlanan hayatlarımızı altüst etmek, bunda da başarısız olduklarını söylemek çok mümkün değil” dedi ve üniversitedeki dönüşümü değerlendirdi.

Dün yayımlanan KHK ile 18 bin 632 kişi ihraç edilirken, bazı gazete ve dernekler de kapatıldı. İhraç edilen 199 akademisyen arasında ise ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı barış bildirine imza atanlar da bulunuyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nden ihraç edilen Prof. Dr. Ayşen Uysal, süreci Medyascope.tv’ye değerlendirdi ve “Amaçlanan hayatları altüst etmek, bunda da başarısız olduklarını söylemek çok mümkün değil. KHK’lar da iktidarın payı büyük ama çok katmanlı bir yapı. İhraç listelerinin üniversitelerde hazırlandığı çok net.” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.