Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İrlanda’da kuraklık sayesinde 5000 yıllık dev çizimler bulundu

İrlanda bu yıl tarihinin en büyük kuraklıklarından birini yaşıyor. Yağışların mevsim normallerinin çok altında seyrettiği ülkede başta Dublin olmak üzere bir çok bölgede su kısıntısına gidiliyor. Yaşanan kuraklık ve aşırı sıcaklık nedeniyle bir çok bölgede ekinler yeterince boy atamadı. Ekinlerin sararması ve boy atamaması tarım için kötü bir yıla neden olsa da  bu sayede, İrlanda’nın County Meath bölgesinde özellikle neolitik çağdan arkeolojik kalıntılarla bilinen Newgrange yakınlarında tarlalara çizilmiş simetrik ve dev çizimler bulundu.

Newgrange yakınlarında drone ile çekimler yapan Anthony Murphy ve Ken Williams tarlaların üzerinde çeşitli şekillerde ve yaklaşık 150 metre büyüklüğünde simetrik şekilleri ortaya çıkarmış.  Bölgede daha önce de defalrca çekim yapan ekip bu esrarengiz çizimleri ilk kez 10 Temmuz günü görüntüleyebilmiş.

Kaset

Ken Williams’ın blog.shadowsandstone.com isimli bloğunda paylaştığı görüntülerde görünmez bir mürekkep ile çizilmiş gibi duran dev çizimler sararmış arazide kolayca farkediliyor.

Uzun yıllardır bölgede hem fotoğraf çeken hem de arkeolojik araştırmalar yapan ikili bu dev çizimleri neolitik döneme ait bir mezarın yakınında olduğuna dikkat çekiyor.

AnthonyveKen

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler