Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Bulaç’tan 26 ay sonra ilk yazı: “Uzun bir aradan sonra”

Eski Zaman gazetesi yazar ve editörlerinin yargılandığı davada, 650 gün süren tutukluğunun ardından 12 Mayıs 2018’te tahliye edilen yazar Ali Bulaç, kişisel internet sitesinde “Uzun bir aradan sonra” başlığıyla bir yazı yayınladı.

Ali Bulaç 26 ay aranın ardından yazmanın zor olduğunu söyleyerek başladığı yazıda, tutukluluk sürecine değiniyor:

“Bu geçen sürenin bir değerlendirmesini yapmak isterim. Esasında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve üstüne 15 yıl hapisle yargılandığım davada birinci ve sonuncu (18 Eylül 2017 ve 7-8 Haziran 2018 tarihli) savunmalarımda bu değerlendirmeyi yaptım. Burada söz konusu iki savunmaya şerhler düşmekle yetineceğim. İsterim ki iki resmî belge ve şerhleri tarihe kayıt olarak düşülsün.

İkinci yapmayı düşündüğüm şey 22 aylık tutukluluğum sırasında hakkımda onlarca yazı çıktı. Destek verenlere teşekkür, eleştirenlere cevap vermeye çalışacağım. Niyetim kimseyle polemiğe girmek değil. Entelektüel yetileri olmayan kelamcıların “cedel” metoduna hiçbir zaman itibar etmedim, bugün de etmem. Kimseye kırgınlığım-kızgınlığım yok, sadece doğru anlaşılmak için “beyan hakkı”mı kullanmak istiyorum.”

Ali Bulaç’ın yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.