Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filistin direnişinin sembolü haline gelen Ahed Tamimi’nin portresini “utanç duvarı”na çizen İtalyan sanatçılar tutuklandı

İsrailli bir askere tokat attığı için hapis yatan ve Filistinliler için direnişin sembolü haline gelen Ahed Tamimi’nin portresini Batı Şeria’daki “utanç duvarı”na resmeden iki İtalyan grafiti sanatçısı, İsrail güvenlik güçleri tarafından tutukladı.
tamimi2
Haartez’in haberine göre İtalyan sanatçılar Cumartesi günü (28 Temmuz) Tamimi’nin portresini Beytüllahim’de duvarın Filistinlilerin yaşadığı tarafına resmetmeye devam ederken alıkonuldular.
Geçen Aralık ayında 16 yaşındayken tutuklanan ve 8 ay hapis cezasına çarptırılan Tamimi’nin yarın salıverilmesi bekleniyor.

https://www.youtube.com/watch?v=g_kZWKjfmI0

Ahed Tamimi 15 Aralık 2017’de annesi Neriman tarafından görüntülenen olayda İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da bulunan Nabi Saleh köyündeki evinin önüne gelen iki İsrail askerine bağırmış, tokat atmış ve itmişti.
Olay Neriman Tamimi’nin Facebook sayfasında canlı yayınlanmış ve izlenme rekorları kırmıştı. Videoda bir askere tekme ve tokat atıp, diğerini de yumruklamakla tehdit ederken görüntülenen Ahed Tamimi bu olaydan birkaç gün sonra şafak vakti evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı.

tamimi küçükken

Hapisteyken 17 yaşına giren gençkız iki yıl önce de, erkek kardeşini taş atma suçlamasıyla gözaltına alan bir İsrail askerinin elini ısırmaya çalıştığı bir videoyla gündeme gelmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.