Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail askerine attığı tokatla Filistin direnişinin sembolü haline gelen Ahed Tamimi özgürlüğüne kavuştu

İsrailli bir askere attığı tokatla Filistin direnişinin sembolü haline gelen 17 yaşındaki Ahed Tamimi cezaevinde geçirdiği yaklaşık 7 ayın sonunda bugün serbest kaldı.

ahed tamimi

Tamimi’nin avukatı, ceza süresinin 19 Ağustos’ta dolacağını ancak idari bir kararla tahliyenin erken yapıldığını söyledi.

İsrail tarafından hapis cezasına çarptırılan Ahed Tamimi’nin annesi de bugün serbest bırakıldı.

ahed annesi ile
Ahed annesine sarılıyor

Ahed Tamimi 15 Aralık 2017’de annesi Neriman tarafından görüntülenen olayda İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da bulunan Nabi Saleh köyündeki evinin önünde bir İsrail askerini tokatlamıştı. 19 Aralık’ta evine yapılan baskınla gözaltına alınan Tamimi İsrail askerinin görev yapmasına engel olmak ve askere saldırmak suçlamasıyla 8 ay hapse mahkum edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.