Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barcelona’dan sonra kariyeri düşüşe geçen 9 futbolcu

Ben Green’in Squawka’daki yazısından alıntıdır.

Pek çok insana göre Barcelona’da oynamak, bir futbolcu kariyerinin zirve noktasıdır. Fakat bazı futbolcular için, 99 bin seyircinin önünde oynamak o kadar da kolay bir şey değil.

İşte Barça’dan sonra kariyeri düşüşe geçen 9 futbolcu:

BARCELONA, SPAIN - MAY 17: Alex Song of FC Barcelona beats David Villa of Club Atletico de Madrid during the La Liga match between FC Barcelona and Club Atletico de Madrid at Camp Nou on May 17, 2014 in Barcelona, Spain. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
Alex Song 

Alex Song
Sözleşme tarihi: 2012
Oynadığı maç sayısı: 65
Şu anki takımı: Bonservisi elinde

Arsenal’daki performansıyla parlayan Kamerunlu orta saha oyuncusu, 2012 yılında 15 milyon Pound’a Barcelona’ya transfer olmuştu. La Liga’daki iki sezonu boyunca Song baskı kurma ve sık paslara dayalı Barça felsefesine alışmaya çalışsa da, sonunda Sam Allardyce yönetiminde bambaşka bir futbolun oynandığı West Ham’a kiralandı. Orta sahada Mark Noble ile iyi bir ikili oluşturan Song, West Ham’in ligi 12. sırada tamamlamasına katkı sundu.
Sonrasında Upton Park’ta oynayan Song’un kariyeri, sağlık sorunları nedeniyle iyice düşüşe geçti.

OSIJEK, CROATIA - MARCH 23: Alen Halilovic of Croatia looks on during the International Friendly match between Croatia and Israel at stadium Gradski Vrt on March 23, 2016 in Osijek, Croatia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Alen Halilovic

Alen Halilović
Sözleşme Tarihi: 2014
Oynadığı maç sayısı: 1
Şu anki takımı: A.C. Milan

Dinamo Zagreb formasıyla adından söz ettirmeye başlayan Halilović, 16 yaşında Zagreb-Hajduk Split derbisinde oynadıktan sonra dikkatleri üzerine çekti ve 2014 yılında Barcelona’ya transfer oldu.
Fakat oyuncunun Katalonya macerası uzun sürmedi. Sporting de Gijon’a kiralık gönderilmesine rağmen La Liga’dan ayrılan Halilović, sadece 6 defa formasını giydiği Hamburger SV’ye transfer oldu.
La Liga’ya Las Palmas formasıyla kiralık olarak geri dönen 22 yaşındaki oyuncunun kariyerinin AC Milan’da nasıl devam edeceği merak ediliyor.

DONETSK, UKRAINE - NOVEMBER 03: Tomas Rosicky of Arsenal battles with Dmytro Chygrynskiy of FC Shakhtar Donetsk during the Champions League Group H match between FC Shakhtar Donetsk and Arsenal at the Donbass Arena on November 3, 2010 in Donetsk, Ukraine. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Dimitro Çigrinski

Dimitro Çigrinski
Sözleşme Tarihi: 2009
Oynadığı maç sayısı: 14
Şu anki takımı: AEK Athens

Barcelona için sıradışı bir transfer olarak görülen Ukraynalı oyuncu, 2009’da 22 milyon Pound karşılığında Shaktar Donetsk’ten transfer edildi.
Pep Guardiola’nın yönlendirmelerine rağmen takımın taleplerini karşılayamayan Çigrinski, sadece 10 maçta forma giydi.

BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 07: Arda Turan (L) of FC Barcelona controls the ball next to Juanfran Torres (R) of Atletico de Madrid during the Copa del Rey semi-final second leg match between FC Barcelona and Atletico de Madrid at Camp Nou on February 7, 2017 in Barcelona, Spain. (Photo by Alex Caparros/Getty Images)
Arda Turan 

Arda Turan
Sözleşme Tarihi: 2015
Oynadığı maç sayısı: 55
Şu anki takımı: Başakşehir (kiralık)

Barcelona transfer ambargosu altındayken ekibe katılan Arda, forma giymek için 6 ay beklemek zorundaydı.
Diego Simeone’nın himayesi altında Avrupa’nın en iyi ve en parlak orta saha oyuncularından biri olduğunu kanıtlayan Arda, sonradan kırmızı-mavi formanın beklentilerini karşılayamamaya başladı.
Barça’nın ilk 11’indeki yerini hiçbir zaman garantileyemeyen 31 yaşındaki oyuncu, 2016-2017 sezonunda sadece 14 defa ilk 11’de yer aldı, 4 defa da sonradan oyuna katıldı.
Arda’nın formundaki düşüklükten dolayı Barcelona, Ocak 2018’de oyuncuyu Başakşehir’e kiraladı. Şu ana kadar 11 defa yeni takımının formasını giyen Arda’nın Barcelona’yla sözleşmesinin bu yaz bitirilmesi muhtemel görünüyor.

Alexander Hleb

Alexander Hleb
Sözleşme Tarihi: 2008
Oynadığı maç sayısı: 36
Şu anki takımı: BATE Borisov

Barcelona’nın Arsenal’den transfer ettiği 6 futbolcudan biri olan Belaruslu oyuncu, Arsenal’deki başarısını Barcelona’da devam ettiremedi.
Sonrasında kiralık olarak VfB Stuttgart, Birmingham City ve VfL Wolfsburg forması giyen Hleb, 2012’de Rus ekibi Krylia Sovetov Samara’ya transfer oldu. Avrupa’nın büyük liglerinin gözünden düşen Hleb, aynı zamanda Konyaspor ve Gençlerbirliği forması da giydi.

MALAGA, SPAIN - SEPTEMBER 24: Douglas of Barcelona in action during the La Liga match between Malaga CF and FC Barcelona at La Rosaleda studium on September 24, 2014 in Malaga, Spain. (Photo by Sergio Camacho/Getty Images)
Douglas

Douglas
Sözleşme Tarihi: 2014
Oynadığı maç sayısı: 8
Şu anki takımı: Sivasspor (kiralık)

Belki de Barcelona Brezilyalı sol beki ekibine katarken, kariyeri sona ermekte olan Dani Alves’in yerini doldurmayı amaçlıyordu.
24 yaşına kadar hep Brezilya ekiplerinde oynayan Douglas, Sao Paulo ile 2012’de Güney Amerika, 2013’te ise Eusebio kupasını kaldırdı. Başarılarıyla Barcelona’nın dikkatini çeken futbolcu, 2014’te kulübe transfer oldu.
Alves’in yerini dolduramayan oyuncu 2016-2017 sezonunda Halilović’le birlikte Sporting de Gijon’a kiralandı. Fakat ikili Gijon’un ligden düşmesini engelleyemedi ve formasını sadece 5 defa giydiği Benfica’ya kiralandı.
Oyuncu, şu an Anadolu ekibi Sivasspor’da kiralık.

CURITIBA, BRAZIL - AUGUST 20: Keirrison of Coritiba celebrate goal during the match between Coritiba and Vitoria for the Brazilian Series A 2014 at Couto Pereira stadium on August 20, 2014 in Curitiba, Brazil. (Photo by Heuler Andrey/Getty Images)
Keirrison 

Keirrison
Sözleşme Tarihi: 2009
Oynadığı maç sayısı: 0
Şu anki takımı: Londrina

Keirrison belki de kulübün yaptığı en kötü transferlerden biri olarak anılacak. Brezilya Serie A ligini Coritiba ve Palmeiras formalarıyla ünlü olan oyuncu, 2009’da 12 milyon Pound’a Barcelona’ya transfer oldu. Kulüp yönetimi, on yılın en iyi anlaşmasını yaptığı fikrindeydi.
Oyuncuyu deneyim kazanması için kiralamaya karar veren Barcelona, 2009’da Benfica ile anlaştı, sonrasında ise oyuncuyu Fiorentina’ya kiraladı.
Keirrison şu anda Brezilya ikinci lig takımı Londrina’da forma giyiyor.

during the Barclays Premier League match between Stoke City and West Bromwich Albion at Britannia Stadium on August 29, 2015 in Stoke on Trent, England.
Ibrahim Afellay

İbrahim Afellay
Sözleşme Tarihi: 2011
Oynadığı maç sayısı: 35
Şu anki takımı: Stoke City

PSV Eindhoven’daki performansıyla Pep Guardiola’nın dikkatini çeken orta saha oyuncusu, 2011’de Barcelona forması giymeye başladı.
Kulüpteki 5 sezonu boyunca sadece 35 defa forma giyen Hollandalı futbolcu, Schalke 04 ve Olympiacos’a kiralandıktan sonra Stoke City’e transfer oldu. Fakat formunu toparlayamayan Afellay, son sezonda sadece birkaç defa Stoke City forması giyme şansı buldu.

SEVILLE, SPAIN - JANUARY 21: Andre Gomes of FC Barcelona reacts the La Liga match between Real Betis and Barcelona at Estadio Benito Villamarin on January 21, 2018 in Seville, . (Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)
Andre Gomes 

Andre Gomes
Sözleşme Tarihi: 2016
Oynadığı maç sayısı: 78
Şu anki takımı: Barcelona

Valencia’da göz kamaştırıcı iki sezondan sonra 29.3 milyon Pound’a Barcelona’ya transfer olan Gomes’in önünde zor bir görev duruyordu: Xavi’den boşalan orta sahada oynamak. Şu ana kadar beklentileri karşılayamayan Gomes’in yine de tam potansiyelini hâlâ gösteremediği düşünülüyor.
Arthur’un takıma gelişiyle beraber Gomes’in Barcelona’daki günleri sayılı görünüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.