Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA yıldızına “aptal” yakıştırması yapan ABD Başkanı’na ilk tepki First Lady’den geldi

Donald Trump hafta sonunda ünlü basketbolcu LeBron James’e çattı ama eşi Melania Trump dahil pek çok kişiyi karşısına aldı; First Lady de NBA yıldızına destek verenler arasına katıldı.

LeBron CNN’deki bir programda Başkan Trump’ın sporu ülkeyi bölme çabalarına alet ettiğini söylemiş, bunun üzerine Trump da en sevdiği iletişim aracı olan Twitter’dan LeBron’ın zekasıyla alay etmişti: “LeBron James televizyonların en aptal kişisi olan Don Lemon’a mülakat verdi. [Don Lemon] da zoru başarıp, LeBron’un zeki görünmesini sağladı. Ben Mike!ı seviyorum!”

Ertesi gün Melania Trump’ın sözcüsü, “LeBron James gelecek kuşaklar için iyi şeyler yapmaya çalışıyor ve First Lady her zaman olduğu gibi, çocuklara ilişkin konularda tüm tarafları açık diyaloğa çağırıyor” açıklaması yaptı; Melania Trump’ın LeBron’ın doğduğu şehirde açtığı yoksul çoculara yönelik yeni okulu ziyaret etmeye istekli olduğunu söyledi. Melania Trump daha önce de eşinin göçmen çocukları ailelerinden ayıran politkalarına kafa tutmuştu.

Geçtiğimiz günlerde Los Angeles Laker’a transfer olan Olimpiyat madalyalı NBA yıldızı James, CNN’deki mülakatında “hayatının en önemli başarısı” olarak nitelediği söz konusu okulu anlatmış ama Don Lemon’un ülkedeki sorunlara ilişkin sorulara da yanıt vererek, siyahların polis tarafından öldürülmesini protesto eden NFL oyuncuları ile Trump arasında devam eden çekişmeyi de değerlendirmişti. James, “geçtiğimiz aylarda farkına vardım ki, Trump bir şekilde sporu bizleri bölmek için kullanıyor ve bu benim anlayabileceğim bir yaklaşım değil” ifadesini kullanmıştı.

Trump’ın bu programla ilgili twitine James karşılık vermedi ama Fisrt Lady gibi pek çok kişiden tepki geldi. Örneğin programın sunucusu Lemon, Trump’ın göçmen çocukları kafesvari kamplara yollamasını ima ederek “çocukları kafeslere koyanlar mı, sınıflara sokanlar mı daha aptal?” diye sorarken, Hillary Clinton da James’in dünya çapında bir sporcu olduğunu hatırlatarak, kazandıklarını içinden çıktığı toplumla da paylaşan “büyük bir aile insanı ve inanılmaz bir oyuncu” olduğunu yazdı.

James LeBron’a Takımı Lakers da sahip çıktı. Kulüpten yapılan açıklamada yıldız sporcunun “inanılmaz derecede düşünceli ve zeki bir lider” olduğu vurgulandı. Trump’ın James’i hedef alan twitini “Ben Mike’ı seviyorum” diye bitirmesi, Başkan’ın James ile sık sık karşılaştırılan NBA’in efsanevi oyuncularından Michael Jordan’ı kastettiğini düşündürdü. Jordan da Trump’ın twitine isim vermeden, “Ben LJ’yi destekliyorum. Toplumu için inanılmaz şeyler yapıyor.” diyerek yanıt verdi.

Ünlü NBA yıldızı LeBron James, CNN’deki mülakatta siyasetle ilgilienmeye ve tutarlı bir dünya görüşü geliştirmeye 2012 yılında 17 yaşındaki Afro-Amerikan genç Trayvon Martin’in öldürülüp, katilinin serbest kalmasından sonra başladığını anlattı. James, siyasi görüşlerini kamuoyuyla paylaşmaya ise Trump Başkan seçilmesinden sonra başladı. Trump, 2017 NBA şampiyonu olan Golden State Warriors takımını Beyaz Saray’a davet etmiş, takımın yıldız oyuncusu Stephen Curry gitmek istemediğini söylemişti. Bunun üzerine Trump basketbol takımına olan davetini geri çekmiş, LeBron James de, Trump’ı kastederek, “Serseri!” Stephen Curry zaten gitmeyeceğini söyledi. Sen gelene kadar Beyaz Saray’a gitmek büyük bir onurdu” açıklamasında bulunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.