Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da oğullarını internet üzerinden pedofillere satan anne ve erkek arkadaşına 12 yıl hapis cezası

Almanya’nın güneyindeki Freiburg kenti yakınlarındaki Staufen kasabasında, 9 yaşındaki oğlunu hem iki yıl boyunca internetten başka erkeklere satan, hem de kendileri de cinsel istismarda bulunup şiddet uygulayan anne Berrin T. ve suç ortağı erkek arkadaşı Christian L. 12 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Freiburg kentinde görülen davanın karar duruşması sonunda öz oğlunu, Darknet (Karanlık ağ) denilen ve genellikle illegal işler için kullanılan gizli tarayıcı üzerinden başka erkeklere para karşılığı satan 48 yaşındaki anne Berrin T. 12 yıl 6 ay ve 39 yaşındaki erkek arkadaşı Christian L. 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Çift ayrıca şu anda 10 yaşında olan mağdur çocuğa ve çiftin istismar ettiği mahkeme tarafından sabit görülen 3 yaşındaki başka bir kız çocuğuna ödenmek üzere toplam 42 bin 500 Euro para cezası da aldı.

Sadece oğullarını internette satmak ve bizzat cinsel istismarda bulunmakla, çocuğa şiddet uygulamak suçundan da yargılanan anne ve erkek arkadaşı, mahkeme sürecinde suçlarını kabul etmişlerdi. Alman basınına yansıyan bilgilere göre; anne Berrin T., erkek arkadaşını kaybetmemek adına üzerine atılı tüm bu suçlara iştirak etmiş. Ancak çiftin, Almanya içinden ve dışından gelen erkeklere sattıkları çocukları üzerinden binlerce Euro para kazandığı da ortaya çıktı. Ayrıca çocuğa yapılan hemen hemen tüm istismarların videoya kaydedildiği ve Darknet üzerinden dolaşıma sokulduğu belirtiliyor.

Çocuk için çifte çeşitli defalar ödeme yaptığı belirtilen bir İspanyol vatandaşı da 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Anne ve erkek arkadaşı davada ceza alan son kişiler oldular. Aynı dava kapsamında daha önce de çok sayıda kişi, değişik cezalara çarptırılmıştı.

Öte yandan; daha önce cinsel taciz suçundan hüküm giyen Christian L.’nin, 9 yaşındaki bir çocukla aynı evde yaşamasına nasıl izin verildiği sorusu da, eleştiri oklarının Alman yetkililere dönmesine neden olmuş durumda. Cinsel istismara uğrayan çocuk ise şu an bir bakıcı aileye verilmiş durumda.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.