Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oscar ödüllerine “popüler film” kategorisi eklendi

Yeni kategori “popüler film”
Oscar akademisi hafta içinde aldığı kararlarla, formatında yenilemeye gidiyor. 2019’dan itibaren, filmler popüler kategoride de yarışabilecek ve törenin süresi üç saati geçmeyecek. Yapılan değişikliklerin başlıca nedeni 2014-2018 yılları arasında kademeli olarak düşen reytingler. Oscarlar beş senede 16 milyon izleyen kaybetti. 2018 reytingi aynı zamanda Oscar tarihinin en düşük izlenme rakamı.
 
2018 — 26.5 milyon izleyici
2017 — 32.9 milyon izleyici
2016 — 34.4 milyon izleyici
2015 — 37.3 milyon izleyici
2014 — 43.7 milyon izleyici
 
İnternet üzerinden ve mobil telefonlardan da tıklamaları hesaba katınca reel izlenmenin reyting rakamlarının çok üzerinde olduğu görülüyor. Ancak Oscar akademisi için reklam pastasının büyük oyuncusu olan televizyon izlenmesini kaybetmek felaket demek. Derin değişikliklere gitmek için yeterli düşüşü gören Akademi ödül kurulu, “seyircilerimizden gelen, Oscarların ve akademimizin değişen dünyaya uyum sağlaması önerilerini ciddiye alıyor ve gereken refleksleri göstermeye çabalıyoruz” açıklaması yaptı.
Resim1 (2) (1)
Yeni kategori de box office’in liderleri yarışacak
Yeni kategoride Black Panther, Yenilmezler, Mission Impossible gibi box-office rekorları kıran ancak Oscarlarda günümüze kadar yer bulamayan filmlerin yarışması muhtemel.
Akademi ayrıca 92. Oscar Töreni’nin tarihini daha erkene aldı. 2019 töreni 24 Şubat’ta yapılacakken, 2020 töreni 9 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.