Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Grip salgını şüphesiyle Dubai-New Yok seferini yapan Emirates uçağı JFK Havalimanı’nda karantinaya alındı

Dubai – New York arası sefer yapan EK203 numaralı Emirates uçağı New York’a inişinden kısa bir süre sonrasında karantina altına alındı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada içinde 500 yolcu bulunan uçakta bulunan 100 yolcunun hasta olabileceğini bildirildi.

ABC News’un haberine göre, EK203 numaralı Emirates uçağının pilotu, iki yolcunun çok yüksek derecede ateşli olduğunu ve 100’e yakın yolcunun da “durmadan” öksürdüğünü bildirdi.

New York Belediye Başkanı Bill DeBlasio’nun basın danışmanı Eric Phillips’in Twitter’dan yaptığı açıklamaya göre, uçak Dubai’den kalktı ve Mekke’ye iniş yapıp yolcu aldı. Phillips’e göre “grip salgını” olasılığı henüz kesinleşmiş değil.

New York JFK Havalimanı’nda terminalden uzak tutulan uçakta hangi hastalığın teşhis edildiği henüz açıklanmış değil. Yetkililer araştırmaya devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.