Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü Çinli yıldızın iki aydan beri “kayıp” olması, hayranlarını endişelendiriyor

Çin’in en ünlü oyuncularından Fan Bingbing’in iki aydan beri ekranlarda görünmemesi, hayranları arasında giderek yayılan, ünlü yıldızın kaybolmuş olabileceği yönündeki endişeleri arttırıyor.

Aynı zamanda modellik ve şarkıcılık da yapan 36 yaşındaki Fan, Pekin Devlet Üniversitesi ve devlete bağlı Çin Sosyal Bilimler Akademisi ve Sosyal Sorumluluk Araştırmaları Enstitüsü tarafından hazırlanan 2017–2018 Çin Film ve Televizyon Yıldızları Sosyal Sorumluluk Raporu’nda, sosyal sorumluluk sıralamasında 100 üzerinden “0” alarak listenin sonunda yer almıştı.

Söz konusu rapor, geçen haziran ayında Çin otoritelerinin, “bir filmin başrol oyuncusunun, ekibin aldığı toplam ücretin yüzde 70’inden fazlasını alamayacağı” şeklinde açıklama yaptığı ve Çin Komünist Partisi yöneticilerinin eğlence sektörü üzerindeki kontrolünü ve tedbirlerini artırdığı bir döneme rastlamıştı.

Listede yer alan isimlerin yalnızca 9’u, rapora göre “geçer not” kabul edilen 60’ın üstünde çıkmış, metinde yıldızların “pozitif enerji yaymak” ve “toplumda olumsuz sonuçlar doğuracak davranışlardan kaçınmak” konusunda daha düşünceli hareket etmeleri yönünde ifadeler yer almıştı.

Raporun zamanlaması nedeniyle, ünlü yıldızın yetkililerle başının derde girmiş ve vergi kaçırma suçlamasıyla gözaltına alınmış olabileceği söylentileri halk arasında giderek yayılıyor.

Hakkında resmi bir suçlama yok

Kamuoyu önünde son olarak 1 Temmuz’da bir çocuk hastanesinde görünmüş olan Fan’ın, kamuoyunda Yin-Yang sözleşmeleri olarak anılan (taraflarca imzalanan ve vergi denetçilerine sunulan sözleşmede, oyuncunun gerçekte aldığı ücretin altında bir fiyatın yazılı olması durumu) bir soruşturmaya adının karıştığı öğrenilmişti.

Öte yandan geçen hafta Securities Daily gazetesinde yayınlanan bir haberde, Fan’ın, haberde sebebi belirtilmeyen bir suçtan ötürü mahkemeye çıkarılacağı ve gözetim altında tutulduğu iddiaları yer almış, söz konusu haber kısa bir süre sonra geri çekilmişti.

Fan’ın ajansı ise aktrisin herhangi bir suç işlediği iddialarını reddediyor. Nitekim tüm söylentilere rağmen ünlü oyuncuya şimdiye kadar resmi olarak herhangi bir suç isnat edilmiş değil.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.