Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan Başbakanı Modi, ülkedeki yaklaşık 500 milyon yoksula sağlık sigortası sağlanacağını açıkladı

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkenin en yoksul yüzde 40’ına sağlık sigortası sağlanacağını açıkladı. Guardian’ın haberine göre mayıstaki seçimler yaklaşırken açıklanan ve dünyanın en büyüğü olarak gösterilen plandan yaklaşık 500 milyon kişi faydalanacak. Geliri en düşük 100 milyon kişiye kişi başına yıllık 500 bin rupilik (6,900 dolar) sağlık sigortası sağlanması öngörülen planın yılda 1,6 milyar dolara mal olması bekleniyor.

Başbakan Modi seçimler yaklaşırken yoksul seçmenleri hedeflemeye devam ediyor. Fakat Modi’nin bu kadar büyük bir program için nasıl kaynak bulacağı soru işareti. Ana muhalefetteki Kongre Partisi’nden Sancay Nirupam şunları söylüyor: “Başka bir sahtekarlık daha. Bu sadece özel sigorta şirketlerine hizmet edecek. Vatandaşlar da sonradan bunun bir seçim numarasından başka bir şey olmadığını fark edecek.”

Hükümetin tahminlerine göre ortalama bir aile bütçesinde sağlık harcamalarının payı yüzde 60. The Lancet tıp dergisinin bu ay yayınlanan bir raporuna göre yetersiz sağlık hizmetlerinden ötürü Hindistan’da yılda 1,6 milyon kişi hayatını kaybediyor. Bu dünyadaki en yüksek oran. Hindistan’ın aşırı yoğun sağlık sisteminde, sık sık hemşire ve doktor sıkıntısı yaşanıyor. Bu yüzden hali vakti yerinde pek çok insan özel klinik ve hastaneleri tercih ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.