Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener: “Saray yancısından milliyetçi olmaz. Milliyetçiden saray paspası olmaz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu. Akşener, “Milliyetçi geçinen parti Türklük’e hakareti de af kapsamına almış. Saray yancısından milliyetçi olmaz. Milliyetçiden saray paspası olmaz, olamaz” dedi.

Akşener, yeni yasama yılının açılmasıyla genel başkanı olduğu İYİ Parti’nin Meclis kürsüsünden ilk kez seslendi. Akşener grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

“Burada elektrikler kesilemeyecek, buraya çöp kamyonu sokamayacaklar. Burada sesimizi asla ama asla kısamayacaklar. Yetkileri gasp edilmiş olsa da bu Meclis, Türk’ün ateşle imtihanından alnının akıyla çıktı. İYİ Parti, Meclis’in müsamere sahnesine dönüşüne izin vermeyecek. İYİ Parti, Meclis’in sadece ekim aylarında karşılama mangası gibi çalıştırılmasına asla rıza göstermeyecek.

Meclis çalışmalarımızı bu ciddiyetle yürüteceğiz.

Seçimden hemen sonra FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması için önerge verdik. AKP ve MHP oyları ile reddedildi. AKP’yi anlıyoruz ama küçük ortak neden rahatsız oldu onları anlamıyoruz.”

Akşener, konuşmasının devamında Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ı da şu sözlerle eleştirdi:

‘’Damat Berat, ekonominin yönetimini ABD’li şirket McKinsey’e verdi. Bu ikinci bir kozmik oda davasıdır. Türk milletine söz veriyorum, bu anlaşmayı imzalayanları, uygulayanları, devletin genetik kodlarını Amerikan şirketine aktaranları affetmeyeceğiz. Günü geldiğinde kesinlikle yargılayacağız.’’

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.