Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selfie çekiminin altı yıllık bilançosu: 259 ölü

Slate.fr’deki habere göre, Ekim 2011 ve Kasım 2017 arasında 259 kişi selfie çekerken hayatını kaybetti. Bir grup Hint araştırmacının dünya medyasında yaptığı tarama sonucunda, altı yıllık dönemde 259 kişinin selfie çekerken hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Ölüm sebepleri arasında selfie çekimi esnasında ulaşım yolu üstünde olmaktan ötürü araç çarpması, denizde boğulma ya da ateşli silahlar ile vurulma var.

Araştırmacılar ayrıca sayının her yıl büyüdüğünü de belirtiyor. Ölümlerin en çok 22-23 yaş grubunda görüldüğü, 30 yaşın üstünde ölüm oranlarının düştüğü bilgisi paylaşıldı. Araştırmacılar bu kazalara engel olmak için, selfie çekimine izin verilmeyen bölgeler oluşturulmasını  önerdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.