Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin 38 milyar dolarlık dev askeri yardımına teşekkür eden İsrail Başbakanı Netanyahu, yine İran’ı hedef aldı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD’nin 38 milyar dolarlık güvenlik yardımının hayata geçirilmesi vesilesiyle Washington yönetimine teşekkür etti. Netanyahu’nun hedefinde yine İran vardı.

Bir önceki ABD Başkanı Barack Obama döneminde imzalanan ve 2019-2028 dönemini kapsayan 38 milyar dolarlık dev güvenlik yardımı paketi, hâlihazırdaki ABD Başkanı Donald Trump’ın onay vermesi ve ABD’de mali yılın başlamasıyla pazartesi günü start almıştı. Yardım paketinin hayata geçirilmesi İsrail tarafında memnuniyetle karşılandı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Yardım paketinin amacı, İsrail’i bölgedeki tüm potansiyel tehlikelere ve bunlar arasında da en çok terörizme sponsor olan İran rejimine karşı korumaktır” denildi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da İbranice yayınladığı bir twitter mesajıyla ABD’ye teşekkür etti. “İsrail ve dünya, bilhassa İran saldırganlığından gelen karmaşık güvenlik tehditleriyle karşı karşıya” diyen Netanyahu, “ABD’nin İsrail’in güvenliğini sağlam hakkına destek için tereddütsüz verdiği bu yardımın, iki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin en önemli taşıyıcılarından biri olduğunu” dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre; 10 yıl boyunca İsrail’e her yıl 3,8 milyar dolar güvenlik yardımı yapılacak. Bu yardımın 3,3 milyar doları yabancı askeri finansman kapsamına girerken, 500 milyon dolarının füze programlarına harcanması planlanıyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.