Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çinli yıldız Fan Bingbing’e vergi kaçırmaktan 70 milyon dolar para cezası verildi

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek, Demir Adam 3 ve Kanlı Hesaplaşma gibi filmlerde rol alarak uluslararası üne kavuşan Çinli aktris Fan Bingbing ve ortaklığı bulunan şirket, vergi kaçırmaktan 130 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Cezadan oyuncunun payına 70 milyon dolar düştü.  

 

Çin Devlet Vergi İdaresi’nin yürüttüğü soruşturmada, Fan Bingbing’in gerçek gelirini gizlemek ve vergi kaçırmak için, çalıştığı film şirketleriyle yaptığı kontratlarda usulsüzlük yaptığı ortaya çıktı. 70 milyon dolar para cezasına çarptırılan 37 yaşındaki yıldız oyuncunun vergi kaçırma suçundan ilk kez hüküm giydiği ve hapis cezası almayacağı açıklandı.

“Davranışımdan utanıyorum, herkesten özür dilerim”

Bingbing hakkındaki cezanın belli olmasının ardından yaptığı açıklamada, bu davranışından dolayı çok utandığını, herkesten özür dilediğini söyledi.

2016 yılında Forbes’e göre 17 milyon dolar kazanan oyuncu, dünyanın beşinci en yüksek ücret alan oyuncusu olmuştu. 2017 yılında Bingbing, filmleri “Asya perspektifinden” değerlendireceğine söz verdiği Cannes Film Festivali Resmi Yarışma Jürisi’nde de yer almıştı.

Vergi cezasıyla Bingbing’in “3 kayıp ayı” da aydınlandı

Fan Bingbing, temmuz başında ortadan kaybolmuş ve sıklıkla paylaşım yaptığı sosyal medya hesapları da karartmaya alınınca hayranlarını endişeye sürüklemişti. Ayrıca müdavimi olduğu film festivalleri, galalar ve moda haftalarından da uzak kalmıştı. Hakkındaki vergi cezasının açıklanmasıyla birlikte, Bingbing’in ortalıkta görünmediği 3 ay boyunca yaşanan muamma da aydınlığa kavuştu. Vergi Dairesi yetkilileri, soruşturma boyunca oyuncunun lüks bir otelde gözaltında tutulduğunu açıkladı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.