Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venezüela’da muhalif siyasetçi gözaltındayken öldü

Venezüela’da, muhalefetteki Önce Adalet Partisi belediye meclisi üyesi Fernando Alban, Devlet Başkanı Nicholas Maduro’ya suikast suçlamasıyla gözaltında bulunduğu sırada hayatını kaybetti.

Başsavcı Tarık Saad, Alban’ın gözaltındayken intihar ettiğini açıkladı. Saad açıklamasında, Devlet Başkanı Maduro’ya ağustos ayında düzenlenen suikast girişimiyle ilgili gözaltına alınan Alban’ın, Venezüela emniyeti istihbarat dairesine ait binada, sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilmek üzere beklerken tuvalete gitmek üzere izin aldığı ve bu sırada binanın 10. katından atlayarak intihar ettiğini belirtti.

Alban’ın avukatları ve muhalefet temsilcileri ise resmi açıklamayı inandırıcı bulmadıklarını ifade ederek, hükümet yetkililerinin siyasetçinin ölümünden sorumlu olduğunu savundu. Önce Adalet Partisi’nden yapılan resmi açıklamada ise “Alban, Maduro rejiminin ellerinde öldürüldü” denildi.

56 yaşındaki Alban, geçen hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Toplantısı için bulunduğu New York’tan ülkesine dönerken, Caracas Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı.

Devlet Başkanı Maduro, ağustos ayındaki suikast girişiminin arkasında muhalefetteki Önce Adalet Partisi’nin Kolombiya’da sürgünde bulunan lideri Borges ve Kolombiya hükümetinin olduğunu iddia ediyor. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne dek 20’den fazla kişi gözaltına alındı. Muhalefet ise Maduro hükümetini gözaltıları siyasi şantaj aracı olarak kullanmakla suçluyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.