Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yörsan’ın sahibi Abraaj Group 200 parçalık sanat koleksiyonunu İngiltere’de yok pahasına satışa çıkarıyor

Dubai merkezli yatırım fonu Abraaj Group’un elindeki 200 parçalık sanat koleksiyonu, İngiltere’deki Bonhams Müzayede Salonu’nda açık artırmayla satışa sunulacak. Son dönemlerde darboğaza giren firma ve Pakistanlı sahibi Arif Naqvi öncü sanat koleksiyonerleri arasında yer alıyor.

Arif Naqvi

Bazı eserlerin alınan fiyatın 10’da 1’i değerine satılması bekleniyor. Bu işler arasında İranlı sanatçılar Parviz Tanavoli ve Ahmad Moustafa’nın eserleri de yer alıyor.

Bonhams’ın Ortadoğu, İslam ve Güney Asya Sanatları Direktörü Nima Sagharchi, “İnanılmaz bir koleksiyon ve pazarda böyle kaliteli işler bulmak gerçekten çok zor” diyor.

Paul Guiragossian’ın ‘Celebrations’ tablosu 2008’de 180.000 dolara getirilmişti. Şimdi ise yaklaşık 52.000 dolara satılacak.

 

İranlı ressam Muhammed Ehsai’nin ‘O merhametkârdır’ adlı eseri 2008’de Dubai’de 1 milyon dolara satılmıştı. Abraaj Group bugün bu tabloyu 66.000 dolar karşılığında satışa çıkardı.

Art Dubai’ye de 2008 ve 2018 yılları arasında sponsor olan grubun Türkiye’de de ciddi yatırımları bulunuyor. Bunlardan, hisselerinin neredeyse tamamına sahip olduğu Yörsan Gıda Grubu konkordato başvurusunda bulundu. Ayrıca Fibabank, biletall.com, netlog, hepsiburada.com gibi şirketlerde de Abraaj’ın hisseleri var.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.