Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pervin Buldan: “Erdoğan bizimle siyasi mücadele yürütme cesareti gösteremiyor”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HDP’li belediyeleri kastederek “Yine kayyum atarız” sözlerine yanıt verdi. Erdoğan’ın HDP ile siyasi mücadele yürütme cesaretine sahip olmadığını öne süren Buldan söyle konuştu:

”Dışarıya yönelik ‘Fırat’ın doğusunu yerle bir edeceğiz’ diyen zihniyet, içeride de aynı tavrı sergilemektedir. AKP Genel Başkanı yine bizi hedef gösterdi, ‘El koyarız, kayyum atarız’ dedi. İzlediği siyasetin halkta bir karşılığı olmadığını kendisi de iyi biliyor. Bizimle siyasi mücadele yürütme cesareti gösteremiyor; polisi, askeri karşımıza dikiyorlar. Artık kayyum, muhtarlıklara da atanmış durumda. Bugün muhtarlardan dahi korkar duruma gelmişlerdir. Yerel seçimlerde kaybedecekleri yerleri zorla almak istemekteler. Dikkat ederseniz kendi adaylarından hiç bahsetmiyorlar. Özellikle son ekonomik kriz AKP’nin gerçek yüzünü halka gösterdi. Oylarda erime hızlanınca ortağıyla telaşa kapıldılar. Biz diyoruz ki HDP’yi parlamentodan silemediniz, gücünüz yetmedi, yerelden de silemezsiniz, gücünüz yetmez. Göreceksiniz, bu seçimlerde AKP bir tabela partisi haline gelecek.”

Rahip Brunson davasında gizli tanıkların ifade değiştirmesine de değinen Buldan, ”AKP ‘gizli tanıklık’ sistemine dört elle sarılmış durumda. Aslında çoğu zaman ortada bir gizli tanık da olmuyor. Gerçek dışı iddianameler hazırlanıyor. Tüm bu rehine davalarının savcısı da hakimi de AKP Genel Başkanı’dır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.