Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP, yerel seçimlerde çıkaracağı 105 belediye başkan adayını belirledi

Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan CHP Parti Meclisi, ilk aşamada 105 belediye için başkan adaylarını belirledi. Açıklanan aday isimlerden 39’u mevcut belediye başkanıyken, 66’sı yeni isimlerden oluşuyor. İstanbul, İzmir, Adana, Diyarbakır gibi büyükşehirlerin belediye başkanı adayları henüz açıklanmadı ancak Ankara’nın Güdül ilçesinin adayının Sevilay Akyüz olduğu listede görüldü. Şu ana kadar belirlenen adaylar arasında kritik bir isim gözükmüyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday belirlemek için yetki istemediği, önersinin de Parti Meclisi’nde oylanacağı belirtildi. Alınan bilgiler arasında ön seçimlerin yapılmayacağı da var.

CHP’nin belediye başkanı adayları listesi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.