Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yılmaz Güney’e saygı duruşu: “Çirkin Kral Efsanesi” vizyona giriyor

“Güzelliğin On Par’ Etmez” filmiyle tanınan Hüseyin Tabak’ın yönetmenliğini üstlendiği, Yılmaz Güney’in hayatını ve sinemasını konu alan “Çirkin Kral Efsanesi”, 26 Ekim Cuma günü vizyonda sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Çekimleri yedi yılda tamamlanan, dünya prömiyerini geçen yıl Toronto Film Festivali’nde yapan ve önemli festivallerde ödüller kazanan “Çirkin Kral Efsanesi”, Costa Gavras, Michael Haneke, Tuncel Kurtiz, Nebahat Çehre ve Tarık Akan gibi saygın yönetmen ve oyuncularla söyleşiler de içeriyor.

49. Altın Portakal Film Festivali’nden “En İyi Film” ödülü kazanan “Güzelliğin On Par’ Etmez”in filminin yönetmeni Hüseyin Tabak’ın dördüncü uzun metraj sinema filmi “Çirkin Kral Efsanesi”, Türkiye ve dünya sinemasının efsanelerinden Yılmaz Güney’e saygı duruşu niteliği taşıyor. Tabak’ın Yılmaz Güney’e dair bir senaryo yazma sürecini merkezine alan film, Güney’in ailesi, meslektaşları, hapishane arkadaşları ve dostlarıyla yapılan röportajlarla sanatçının dünya görüşü, sanat anlayışı ve zorluklarla dolu hayatını güçlü bir anlatıyla gözler önüne sererken, aynı zamanda ilk kez seyirciyle buluşacak arşiv görüntüleriyle de dikkatleri çekiyor. 

Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney, kızı Elif Güney Pütün, kız kardeşi Leyla Demirezen, dostları Tuncel Kurtiz, Tarık Akan, Abdullah Keskiner, Nebahat Çehre, Halil Ergün ve Ahmet Zirek’in yanı sıra usta yönetmenler Michaal Haneke ve Costa Gavras da Güney’in hayatı ve sinemasına dair önemli sözlerle belgeselde yer alıyor. Tarık Akan ve Tuncel Kurtiz’in ölmeden önceki son röportajlarını da barındıran belgeselde, Hüseyin Tabak, Adana’dan Fransa’ya uzanan uzun ve çetrefilli yolculuğunda bir efsane olan Yılmaz Güney’in izinden giderken, kendi sinema yolculuğunu da yeniden anlamlandırıyor.

Nar Film ve Kurmaca Film’in dağıtımcılığında 26 Ekim Cuma günü vizyona girecek olan “Çirkin Kral Efsanesi”nin yapımcılığını Almanya’da yaşayan deneyimli yapımcı Mehmet Aktaş, kurgusunu Fatih Akın’ın “Duvara Karşı” ve “Yaşamın Kıyısında” filmleriyle tanınan Andrew Bird, yardımcı yönetmenliğini ise Ahmet Kaya’nın kızı Melis Kaya üstleniyor. 

Yılmaz Güney’e saygı duruşu niteliğindeki Çirkin Kral Efsanesi, ailesi, çalışma arkadaşları ve dostlarıyla yapılan röportajlarla sanatçının dünya görüşü, sanat anlayışı ve zorluklarla dolu hayatına eğiliyor. 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.