Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li Müslümanlar, Pittsburgh’daki sinagog saldırısı mağdurlarının aileleri için yardım kampanyası başlattı

ABD’li Müslümanlar bir bağış kampanyası düzenleyerek, Pittsburgh’da bir sinagoga düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların aileleri için yardım toplamaya başladı. Konulan 25 bin dolarlık hedefe sadece 6 saatte ulaşılan yardım kampanyasında, toplanan miktarın 130 bin doları geçtiği bildirildi.

Celebrate Mercy ve MPower Change adlı ABD merkezli iki sivil toplum örgütünün yardım kampanyası, “Müslümanlar Pittsburgh Sinagogu Kurbanları İçin Birleşiyor” adını taşıyor. Kampanyanın duyurulduğu LaunchGood adlı sitede, “Amerikalı Müslümanlar olarak saldırıda yaralanan veya hayatını kaybedenlerin aileleri için yardım eli uzatıyoruz. İnancımızın bize bildirdiği gibi, kötülüğe iyilikle karşılık vermek ve eylem yoluyla güçlü bir şefkat mesajı göndermek istiyoruz” ifadesi yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.