Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk Tesla’nın yönetim kurulu başkanlığını Robyn Denholm’e devretti

Elon Musk elektrikli otomobil şirketi Tesla’daki görevinden ayrıldı. Şirket, Elon Musk’ın yerine yönetim kurulu başkanlığına Robyn Denholm’ün getirildiğini açıkladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’ndan (SEC) eylül ayında yapılan açıklamada Musk’ın, 45 gün içinde şirketin yönetim kurulu başkanlığından istifa edeceği ve gelecek 3 yıl boyunca bu pozisyona aday olamayacağı ifade edilmişti.

Açıklamada, Musk’ın, “davadaki suçlamaları kabul ya da reddetmeden” kendisi ve şirketi adına 20’şer milyon dolar ceza ödemeyi kabul ettiği bildirilmişti. SEC, Musk’ın ayrıca CEO’luktan da istifa etmesi gerektiğini açıklamıştı

Tesla’dan yapılan açıklamaya göre, Musk’ın yerine yönetim kurulu başkanlığına Robyn Denholm getirildi. Yönetim kurulu başkanlığını Denholm’e devretmek durumunda olan Musk, CEO’luk görevine ise devam ediyor.

Elon Musk Denholm hakkında “Robyn hem teknoloji hem de otomotiv endüstrisinde geniş tecrübesi olan biri ve son 4 yıldır yönetim kurulumuzda üye olarak bize önemli katkılarda bulundu” açıklamasında bulundu.

Denholm ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu şirkete ve misyonuma inanıyorum. Elon ve Tesla ekibinin sürdürülebilir kârlılık elde etmesine yardım etmeyi dört gözle bekliyorum.”

2014 yılından bu yana Tesla yönetim kurulunda bulunan Denholm, aynı zamanda Avustralyalı telekom şirketi Telstra’nın da 2017’den bu yana finans direktörlüğü görevini yürütüyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.